Dårligt tilbud til fotografer

Der var høje forventninger i luften, da rygterne spredtes, om at POLFOTO efter otte år som ren arkivservice igen fra den 1. april ville sælge aktuelle billeder, og dermed ansætte flere fotografer. Der var høje forventninger i luften, da rygterne spredtes, om at POLFOTO efter otte år som ren arkivservice igen fra den 1. april ville sælge aktuelle billeder, og dermed ansætte flere fotografer. Men forventningerne er bristet, tilbage er kun frustration og skuffelse.

Der var høje forventninger i luften, da rygterne spredtes, om at POLFOTO efter otte år som ren arkivservice igen fra den 1. april ville sælge aktuelle billeder, og dermed ansætte flere fotografer.

 

Der var høje forventninger i luften, da rygterne spredtes, om at POLFOTO efter otte år som ren arkivservice igen fra den 1. april ville sælge aktuelle billeder, og dermed ansætte flere fotografer. Men forventningerne er bristet, tilbage er kun frustration og skuffelse.

»Udspillet til de freelancefotografer, der skal arbejde for POLFOTO, er simpelthen for dårligt. Det var dybt skuffende,« siger Lars Lindskov, formand for Pressefotografforbundet(PF).

Han forstår ikke, at POLFOTO, der har tradition for at tage pressebilleder alvorligt og have en høj standard, kan komme med så dårligt et tilbud til de 12-15 fotografer, der skal laves aftaler med.

Det har blandt andet vakt frustration, at POLFOTO vil betale en fast pris per opgave uanset tidsforbrug. PF mener, at det er urimelige betingelser, da der er stor tidsmæssig forskel på, om opgaven lyder på et pressemøde eller en fodboldkamp.

PF har derfor på deres hjemmeside opfordret freelancefotograferne til ikke at tage imod POLFOTOs tilbud.

Gennem en uges tid har Lars Lindskov og Bo Maltesen, der er ansvarlig for POLFOTO og chefredaktør på Politiken, dagligt drøftet POLFOTOs udspil. Ved redaktionens afslutning var de endnu ikke blevet enige. 

Bo Maltesen har svært ved at forstå PFs reaktion. Han mener, at i en branche med freelancere, skal den enkelte fotograf selv skal tage stilling til, om han vil tage imod et tilbud.

»Vi har fotografer, der står og er vilde for at komme i gang, men de tør ikke for Pressefotografforbundet,« siger Bo Maltesen. 

Med POLFOTOs nyhedstjeneste får Berlingske Tidendes billedbureau, Scanpix, konkurrence. Siden 1996 har de været det eneste bureau herhjemme, der solgte nyhedsbilleder.

POLFOTO har allerede erobret en del kunder fra Scanpix. Blandt andre metroXpress, Fyens Amts Avis, Midtjyllands Avis og Vejle Amts Folkeblad. Desuden har POLFOTO skrevet kontrakt med det internationale billedbureau AP om levering af udenlandske nyhedsbilleder. Den kontrakt er snuppet fra Scanpix.

0 Kommentarer