Dårligt forberedte journalister

 

 

Journalister ved ikke, hvad de er værd. Især på informationsområdet hersker der usikkerhed om, hvad man kan kræve i løn.

Journalister er dårlige til at bruge deres uddannelse, når de skal forhandle løn. De er for dårligt forberedte, når de møder op til jobsamtalen, og de ved ikke nok om den virksomhed eller det job, de søger. Det gør det sværere at forhandle en ordentlig løn.

"Det handler først og fremmest om, at man skal researche på det job, man søger. Man skal sætte sig ind i præcist, hvad det er virksomheden søger, og hvordan lønforholdene er. Det tager journalister ikke seriøst nok," siger Flemming Reinvard, der er faglig sekretær i Dansk Journalistforbund.

"Man kan kalde det dårlig journalistik at søge et job uden at kende målgruppen. Mange medlemmer er for dårlige til at forhandle løn, specielt hvis de kommer fra en overenskomstansættelse. I en virksomhed uden overenskomst skal de faktisk forhandle hele deres overenskomst selv."

Især i informationsbranchen, som er en relativt ny branche for journalister, er der usikkerhed om, hvad man skal kræve i løn.

"Det er svært for mange journalister at sætte sig ind i, hvilke kvalifikationer en god informationsjournalist skal have. Derfor ved de ikke, hvad de skal slå på, når de skal forhandle løn. De kan have svært ved at omsætte de kvalifikationer, de har for eksempel som dagbladsjournalister, til en informationsstilling," siger Flemming Reinvard.

Læs også: Hvad koster en informationsjournalist og Kend dit værd

 

0 Kommentarer