Dårlige tider fortsætter for TV 2

Fyringer er på vej i TV 2 efter voldsomt underskud i 2007. De trange tider fortsætter nemlig i 2008, hvor forventningen nu er et nyt underskud på 120-140 mio. kr., melder ledelsen efter fremlæggelse af årsregnskab. (opdateret)

Fyringer er på vej i TV 2 efter voldsomt underskud i 2007. De trange tider fortsætter nemlig i 2008, hvor forventningen nu er et nyt underskud på 120-140 mio. kr., melder ledelsen efter fremlæggelse af årsregnskab. (opdateret)

2007 blev endnu et år med underskud for TV 2. Bundlinjen viste et overraskende stort underskud før skat på 213,5 mio. kr., da bestyrelsen i dag behandlede årsregnskabet for sidste år.

Og allerede nu står det klart, at de dårlige tider for TV 2s økonomi fortsætter. Trods omlægninger i koncernen i årets løb forventer TV 2 nu også underskud i 2008, og de varsler i en pressemeddelelse »besparelser og tilpasning af aktiviteterne« i det kommende år.

»2007 var et år præget af store investeringer, og målene var meget ambitiøse, men det har vist sig, at de nye aktiviteter har haft en længere indkøringsperiode og har trukket betydeligt flere ressourcer end ventet,« meddelte TV 2s bestyrelsesformand, Lars Liebst, i pressemeddelelsen.

Det betyder, at den ny ledelse nu går i gang med at planlægge en omfattende sparerunde. Merete Eldrup lader således over for Business.dk forstå, at det kan betyde en lukning af den underskudsgivende TV 2 Radio.

»Vi skal kigge på TV 2 Radio, ligesom vi skal kigge på alle vores øvrige aktiviteter,« siger Merete Eldrup, der ikke ønsker at uddybe det nærmere.

»Jeg vil ikke sige noget om lukning af aktiviteter. Det er det, vi skal ind og vurdere nu. Men at der skal ske afskedigelser, det er jeg desværre sikker på,« siger hun til Business.dk.

Allerede ved udgangen af april skal hun præsentere besparelser for 150-200 mio. kr. for sin bestyrelse.

»Det er ikke, fordi vi skal give stort overskud i år. Men vi er også nødt til at se frem mod de kommende år. Vi kan ikke blive ved med at hænge under nul,« siger Merete Eldrup som forklaring på de store besparelser.

»Vi har ganske enkelt for højt et omkostningsniveau til at klare den afmatning, der er på markedet lige nu. Vi er voldsomt afhængige af vores reklameindtægter, og første kvartal har ikke været godt for hele mediemarkedet. Det kan vi mærke med det samme,« siger hun til avisen.

Faktum er da også, at TV 2 har oplevet et direkte fald i reklameindtægterne i første kvartal.

Onsdag aften erkendte i øvrigt TV 2s tidligere koncernfinansdirektør, Anders Kronborg, at han og den tidligere ledelse fejlvurderede investeringen i TV 2 Radio. Til Ritzaus Bureau siger Anders Kronborg, at TV 2 betalte for meget, da man i august 2006 købte den femte landsdækkende radiokanal og oprettede TV 2 Radio:

»Set i bakspejlet kan man sige, at vi grundlæggende var for optimistiske på lytterandelen. Vi fik ikke lavet et koncept, der gav så mange lyttere, som vi havde forudsat, og derfor fik vi heller ikke så mange penge i radioreklamer. Og så har vi formentlig også forventet en højere vækst i det samlede marked for radioreklamer, end der har været,« udtaler Anders Kronborg til Ritzau og tilføjer, at han personligt fejlede:

»Jeg gjorde det ikke godt nok på radiodelen. Vi var bare ikke gode nok til at lave en radio, der kunne levere den nødvendige omsætning,« siger Anders Kronborg.

Torsdag er medarbejderne på TV 2 Radio indkaldt til orienteringsmøde. Hvorvidt de præsenteres for en lukning af radiostationen, er usikkert. Ifølge TV 2s bestyrelsesformand, Lars Liebst, overvejer man nemlig at få en ekstern samarbejdspartner.

 

0 Kommentarer