Dårlige jobsøgere

Journalister kan det der med at skrive – bare ikke jobansøgninger.

"Journalister har nemt ved at få noget ned på papir. Det samme gælder bare ikke, når de skal skrive ansøgninger. En ting er at skrive levende og skarpvinklet om andre, noget andet er at gøre det samme om sig selv," siger leder af Journalisternes A-kasse, Linda Garlov.

Hun har mange års erfaring i at vejlede ledige journalister i, hvordan man laver en ansøgning. Hendes erfaring fortæller hende, at journalister ofte er meget dårlige til at skrive ansøgninger. De glemmer deres egne metoder, når de søger job og skriver for langt og for uvæsentligt.

"Problemet er selvfølgelig, at det er noget helt andet at skrive om andre end om sig selv. Det handler jo om pludselig at åbne sin egen kuffert og kigge på: Hvad indeholder jeg? Det er svært, fordi man gør status over, hvad man er god til, og hvad man ikke er god til, hver gang man søger job," siger Linda Garlov.

Samtidig er det ifølge A-kasse-lederen særligt tabubelagt blandt journalister, at det kan være svært at skrive jobansøgninger.

"Mange tænker jo om sig selv, at de er professionelle skribenter, og derfor burde det ikke være et problem. Men det er svært."

Tom Ekeroth er redaktør på Danske Kommuner og tidligere redaktør på det nu lukkede Aktuelt. Han mener, at journalister har svært ved jobansøgninger på grund af deres stolthed.

"Journalisters selvforståelse hænger så meget sammen med deres job. Vi er vores fag. Det positive ved det er, at vi er stolte ved vores fag. Prisen er bare, at det gør ekstra ondt, når vi bliver kasseret og skal ud og sælge os selv. Vi har jo en følelse af, at nogen burde have opdaget, hvem vi er, og kontaktet os."

 

LEDIGHEDEN VOKSER

– Medlemmerne af Dansk Journalistforbund er ramt af stigende arbejdsløshed, hvorimod den gennemsnitlige ledighed for hele Danmark har været konstant faldende siden 1993 – i år er den 5,4 procent.

– Ifølge tal fra Journalisternes A-kasse er 5,8 procent af DJs A-kasse-medlemmer arbejdsløse. Sidste år var andelen 5,5 procent.

– Af de nyuddannede fra Danmarks Journalisthøjskole er lidt under en fjerdedel arbejdsløse efter tre til seks måneder på arbejdsmarkedet. Det viser tallene for de ca. 100 studerende, der forlod uddannelsen i februar i år. På samme tid sidste år var kun omkring en tiendedel arbejdsløse.

Læs også: Guide – sådan søger du.

0 Kommentarer