Dårlig økonomi får Urban.dk til at droppe nyhederne

Mens medarbejderne på gratisavisen Urban var på sommerferie, blev der truffet en hurtig beslutning om Urban.dk's fremtid: Websitets faste nyhedsflow er nu fortid. Ifølge chefredaktør Henrik Bay skyldes det svigtende indtægter.

Mens medarbejderne på gratisavisen Urban var på sommerferie, blev der truffet en hurtig beslutning om Urban.dk's fremtid: Websitets faste nyhedsflow er nu fortid. Ifølge chefredaktør Henrik Bay skyldes det svigtende indtægter.

Da Urban.dk gik på sommerferie den 2. juli, anede de færreste medarbejdere uråd. Foran ventede en skøn produktionspause, og websitet skulle blot holde ferielukket – præcis som den trykte udgave af Urban.

Men efter ferien er situationen en ganske anden: Urban.dk er nemlig slet ikke kommet tilbage i drift med de daglige nyhedsopdateringer. I stedet har Berlingske Media – i al stilhed – ændret sitet til alene at bringe en PDF-udgave af avisen.

Samtidig er to studentermedhjælpere blevet fyret og webredaktøren overflyttet til websitet Dinby.dk.

»Selv om vi har haft en pæn trafikvækst på Urban.dk, har vi ikke været i stand til at tjene penge på sitet og sælge annoncer i tilfredsstillende omfang. Og efter at have vendt de muligheder, der var, så blev konklusionen, at vi hellere vil fokusere på det, som er vores primære rolle – at producere en stærk trafikavis,« udtaler Henrik Bay til Journalisten.dk.

Webredaktøren stoppede i løbet af selve sommerferien, og det omlagte Urban.dk blev udviklet ganske hurtigt, fortæller han.

»Beslutningen om, hvordan sitet skulle se ud, har vi udviklet i løbet af sommerferien.«

Henrik Bay understreger, at det her ikke er begyndelsen til enden for Urban.

»Der er ingen grund til at spekulere i avisens lukning.«

– Men hvis man dropper nyheder på Urban.dk, fordi sitet ikke giver overskud, så ville den logiske slutning jo være præcis den samme for den trykte udgave af Urban. Altså en lukning?

»Men det er ikke det, vi gør med printavisen. Det her handler om at bruge vores kræfter bedre i mediebilledet. I en tid, hvor alle er presset, gælder det om at bruge kræfterne mest hensigtsmæssigt. Og vi har lige fået bevilget 7,3 mio. kroner de næste tre år i omlægningsstøtte til Urban, hvor vi skal arbejde med avisens indhold og profil. Og det fortsætter vi med.«

Han oplyser, at Urban lige nu arbejder på at få iværksat nogle projekter, der i endnu højere grand inddrager læserne. Tidligere har Urban eksempelvis kørt kampagnen "Nej til vold", hvor læserne har været aktive bidragsydere. Og den arbejdsmetode skal styrkes.

»Det her med at få læserne til at bidrage til Urban er noget, vi rigtigt gerne vil arbejde videre med,« oplyser Urbans ansvarshavende chefredaktør.

Henrik Bay understreger desuden, at Urban.dk ikke er »lukket ned«.

»Vi har omlagt sitet. Det er er noget andet. Men du har ret i, at der ikke længere er noget nyhedsflow.«

Det særlige blogunivers URBANblog fortsætter dog. Bidrag herfra indgår i øvrigt som en slags læserbreve og redaktioner i den trykte avis.

1 Kommentar

Silas Bang
12. AUGUST 2009
Re: Dårlig økonomi får Urban.dk til at droppe nyhederne
Lyder som en meget fornuftig beslutning. Hvor mange danskere bruger egentlig Urban.dk, når de vil have deres nyheder online? Brug hellere kræfterne på at gøre den trykte bedre og overlad internettet til sider som EB, BT, JP og Politiken.