Danskerne nøler med skift til digital-tv

Mindre end tre uger er der tilbage, før det analoge tv-signal slukker. Men stadig risikerer 160.000 danskere at få sort skærm. Især ældre mnnesker i landområderne ignorerer behovet.

Mindre end tre uger er der tilbage, før det analoge tv-signal slukker. Men stadig risikerer 160.000 danskere at få sort skærm. Især ældre mnnesker i landområderne ignorerer behovet.

Berlingske Business kan i dag fortælle, hvordan både Boxer, Canal Digital, YouSee og Viasat fortsat kæmper med de kunder, "der er tunge at danse med".

"Det er typisk ældre mennesker i landområder med traditionelle værdier og lavt uddannelsesnivau. Det er dem, man typisk kalder multikanal-resistente," udtaler Henrik Vejlgaard, sekretariatschef for den offentlige kampagne for overgangen til digital-tv – Det Nye TV-signal.

1 Kommentar

steen nilsson
13. OKTOBER 2009
Re: Danskerne nøler med skift til digital-tv

"Multikanal-resistent" Gid jeg var!

Kunne det mon tænkes at nogle mennesker var flintrende ligeglade med et forældet medie som tv. Jeg er personligt dødtræt af at betale 199,- per måned til en antenneforening. Penge som bliver opkrævet, uanset om jeg har tv eller ej. Jeg er ikke mindre træt af at måtte betale en skat på min internetopkobling (skatten hedder medielicens). Jeg betaler i forvejen for, at rigere mennesker end jeg kan få en avis leveret til døren.

Summa summarum:Jeg betaler for aviser jeg ikke har råd til læse, tv som jeg ikke ønsker at modtage og skat for selvsamme uønskede tv, fordi jeg har en internetopkobling. Og nu stiger priserne velsagtens, fordi kvaliteten af det påtvungne ingenting stiger. Gid resistensen også omfattede tegnebogen.

Nå, nok galde. Jeg går selvfølgelig ud fra, at de, sekretariatschefen benævner som "ældre, mennesker i landområder med traditionelle værdier og lavt uddannelsesnivau", slipper for medielicensen, nu hvor de ikke længere kan modtage signalerne.