Tre ud af fire danskere mener, at medierne skaber stor og unødvendig frygt ved at overdrive risikoen ved flere forskellige ting. Det viser en undersøgelse fra Trygfonden, som DR Nyheder har præsenteret.
Danskere seere og lyttere mener, at medierne skruer for højt op for dramatikken i dækningen af både bandekrig og den økonomiske krise. Hele 76 procent mener, at medierne fokuserer for meget på kriser og konflikter. Især en krise sparker medierne for hårdt til. Samfundsforsker Jørgen Goul Andersen, der er medforfatter til undersøgelsen, siger til DR Nyheder.
"Der, hvor de mest synes, at medierne overdriver, det er faktisk, når det gælder den internationale finanskrise og krisen i Danmark i særdeleshed."
En af forklaringerne på, at danskerne mener, at medierne overdriver, er måske, at de er tryghedsnarkomaner, der ikke har lyst til at se farerne i øjnene.
"Og måske lige lidt for trygge, sådan at de ikke rigtig kan se faren, når den viser sig. Vi kan faktisk se, at de, der er mest trygge, er mest tilbøjelige til at sige, at medierne overdriver på det her punkt," siger Jørgensen Goul Andersen til DR Nyheder.
I debatten i går aftes, da DR præsenterede undersøgelsen, gav TV 2's nyhedschef, Michael Dyrby, udtryk for, at han mener, at den verserende bandekrig og finanskrisen hører til blandt de mest væsentlige problemstillinger, men at medierne har et problem, når brugerne giver udtryk for, at dækningen er overdrevet.
"Jeg synes, den her undersøgelse er en huskekage til hele branchen. (…) Det er en huskekage om, at vi ikke har gjort vores arbejde godt nok. Det er i hvert fald ikke lykkedes os at få gjort de her to meget væsentlige problemstillinger nærværende for de enkelte seere og brugere," sagde Michael Dyrby i debatten med værten Reimer Bo og nyhedschef i DR Ulrik Haagerup.
Se hele indslaget og debatten her på DR's online tv.
Journalistens blogger Mads Kristensen skulle have deltaget i debatten. Læs her, hvad han ville have sagt.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.