Danskerne bag Radiodays Europe indtager Barcelona

Den danske leder af Radiodays Europe, Christian Kjeldsen, rykker for første gang teltpælene til udlandet. Næste års udgave af konferencen, som altså finder sted i Barcelona, bliver den hidtil største. Andre verdensdele er måske på vej.

Den danske leder af Radiodays Europe, Christian Kjeldsen, rykker for første gang teltpælene til udlandet. Næste års udgave af konferencen, som altså finder sted i Barcelona, bliver den hidtil største. Andre verdensdele er måske på vej.

Det er kun to år siden Christian Kjeldsen gik i luften med en europæisk pendant til danske Radiodays. Nu er han klar til at udvide med en endnu større konference i Barcelona i 2012, som skal samle hele radiobranchen i Europa.

»Radiodays Europe har på kun to år udviklet sig til Europas vigtigste radiokonference og det stiller nogle helt unikke krav til år tre. Man kan sige, at vi i Barcelona virkeligt skal op til eksamen. Nyhedens interesse er væk og det er kvaliteten af og indholdet på konferencen, der afgør hvor stor konferencen skal være i fremtiden,« siger Christian Kjeldsen til Journalisten.dk.

Han påpeger, at konferencen nu har nået en så stor størrelse, at det begynder at blive kritisk for logistikken.

»Med 700 deltagere skal vi enten vokse endnu større og være på større venues i Europa eller også skal vi blive lidt mindre og passe ind i de mindre venues. Der ligger ikke noget, der ligesom kan huse 7-800 personer,« siger han.

Radiodays Europe er de forløbne to år blevet afviklet i København. Men ønsket om at være en rigtig europæisk konference og manglende opbakning fra det officielle Danmark har fået arrangørerne til at gå andre veje.

»Jeg er i disse dage i Barcelona, hvor modtagelsen har været utrolig flot. Dels i forhold til priserne på hoteller og konferencefaciliteter, der er væsentligt mere konkurrencedygtige end i København. Men også når det kommer til lokal funding til arrangementet. Barcelona by og erhvervslivet hernede producerer og betaler alle de sociale arrangementer, hvorimod vi betalte for det i København,« påpeger Christian Kjeldsen.

Det er i øvrigt ganske udbredt i Sydeuropa, at det lokale bystyre er med til at sponsorere internationale begivenheder og tilrejsende, for netop at øge den lokale omsætning.

»Holdningen hernede er, at den pressemæssige værdi af 700-800 ledende radio- & mediefolks tilstedeværelse herunder, at man sender direkte for at holde visse programmer kørende i hjemlandene, er god branding af en by og et land. Sådan fungerer det ikke helt i Danmark", siger manden bag ideen til Radiodays Europe, der dog påpeger, at han udfra de givne muligheder har været udmærket tilfreds med samarbejdet med forrige års værter i DGI Byen samt årets værter i Tivoli Congress Center.

Christian Kjeldsen fortæller i øvrigt, at ideen til Radiodays Europe opstod "i frustration over", at andre udenlandske radiokonferencer havde for lavt et niveau, og at at der nu er følere fra andre steder i verden, der ønsker en Radiodays.

»Men lige nu laver vi Europa i foråret 2012 og så tager vi beslutning om yderligere ekspansion henover efteråret i år. Men det skal da ikke være nogen hemmelighed, at jeg har stor appetit på at bide skeer med andre verdensdele også,« siger han

Budgettet for Radiodays Europe er på næsten fire mio. kroner, mens Radiodays Danmark har et budget på blot en mio. kroner.

0 Kommentarer