Danskere vinder førstepræmie ved radiofestival

For få uger siden var de coverstory på fagbladet Journalisten. Nu har ThirdEar.dk vundet førstepræmien ved den internationale radiofestival Prix Marulic. Hør vinderudsendelsen her.

For få uger siden var de coverstory på fagbladet Journalisten. Nu har ThirdEar.dk vundet førstepræmien ved den internationale radiofestival Prix Marulic. Hør vinderudsendelsen her.

Mens det plejer at være de store statsradiofonier, som løber af med priserne ved de 3 vigtigste radiofestivaler – Prix Marulic, Prix Italia og Prix Europa – så var det såmænd den mindre kendte danske kulturformidler ThirdEar.dk, der i weekenden scorede førsteprisen ved Prix Marulic i Kroatien.

Med kriminal-tragedien "Guldhornene" fra den midtjydske underverden overbevidste de danske radioentusiaster, at det bedste radio lige nu rent faktisk kommer fra andre end de gamle mastodonter.

»Vi har bevist, at der godt kan laves højkvalitetsrado uden for DRs rammer,« fortæller en tilfreds Timothy John Hinman, der er redaktør på ThirdEar.dk.

Udsendelsen "Guldhornene" var oppe imod bidrag fra både BBC, NRK, YLE, SR RBB og ABC Australien. Og fiølge juryen vandt podcasterne fra ThirdEar.dk, fordi radioudsendelsen er nyskabende, humoristisk, intelligent og godt skruet sammen.

Samtidig repræsenterer den en helt ny epoke for mediet, fordi det er kvalitetsradio skabt direkte til nettet.

ThirdEar.dk er i øvrigt ganske ung i dansk radiosammenhæng. Den lille kulturformidler, som står alene sender radiomontager på nettet, gik i luften i september 2009 efter nogen tids forarbejde. Forløberen var Radiofonisk Selskab, skabt efter DR-programmet Ultralyds nedlæggelse i slutningen af 2007.

»Det kunne være lidt spændende, hvis det her kunne betyde et gennembrud for os – både i forbindelse med den aktuelle snak om en ny radiokanl og medieforliget, men også i forhold til at afsætte vores programmer til andre radiostationer – eksempelvis DR,« siger Timothy John Hinman til Journalisten.dk.

ThirdEar.dk er kommet til verden med hjælp fra to bevillinger fra Statens Kunstråd på 2,7 mio. kroner. Men de penge rækker kun til udgangen af 2010, så derfor er der brug for nye indtægtsmuligheder.

»Måske kan det her hjælpe os med at skaffe flere bevillinger. Internationalt er der i hvert fald allerede interesse for vores arbejde. Radiostationer i Tyskland, Norge og Sverige overvejer at versionere vores radiomontager.«

ThirdEar.dk's vinderprogram – 'Guldhornene' – kan høres her. Udsendelsen handler om den jyske indbrudstyv Sonni, der stjal de gyldne horn og skrev sig ind i Danmarkshistorien. I udsendelsen kan man blandt andet møde billedkunstner Søren Behncke aka Papfar, arkæolog Morten Axboe og kulturredaktør Rune Lykkeberg, der alle har et forhold til Guldhornene.

Læs også portrættet af ThirdEar.dk i fagbladet Journalisten.

0 Kommentarer