Danskere i spil til årets europæiske pris i podcasting

For anden gang skal de bedste podcastere i Europa kåres. Frem til den 1. juni kan man indsende forslag til nomineringerne. Indtil videre er 21 danske podcasts i spil.

For anden gang skal de bedste podcastere i Europa kåres. Frem til den 1. juni kan man indsende forslag til nomineringerne. Indtil videre er 21 danske podcasts i spil.

Det er andet år i træk, at European Podcast Award præmierer de mest populære og mest professionelle audio-podcasts.

Sidste år blev i alt 750 audio-podcasts nomineret fra hele Europa. Og i år ventes antallet at blive endnu større.

Både producenter og podcastfans kan selv foreslå og bedømme deres kandidater ved den europæiske prisuddeling. Det sker på "European Podcast Awards" egen hjemmeside.

I år deltager 11 euroæiske lande i prisuddelingen – heriblandt Danmark, Polen, Storbritannien, Spanien og Tjekkiet.

I løbet af maj måned findes 44 nationale vinderne inden for fire kategorier: Personality, Non Profit, Business og Professional. Og ud af denne kreds bliver der til sidst kåret fire "European Podcasts of the Year" samt en "European Podcast Excellence Award".

På dansk grund har det hidtil været Karin Høgh, der har stået for den danske Podcasterprisen, men den danske pris er nu afløst af denne europæiske prisoverrækkelse.

Podcast omtales i øvrigt ofte som en slags radio eller tv med en pauseknap – da man selv bestemmer, hvornår man vil høre eller se. Og man kan bruge computeren, en hvilken som helst anden mp3-afspiller, en mobiltelefon, en multimedieafspiller eller en pda.

Det smarte ved podcast er, at man kan abonnere på dem og automatisk få nye episoder overført til sin computer og gøre med dem, hvad man vil.

 

0 Kommentarer