Dansker vinder europæisk tv-pris

Dokumentarfilmen "Kampen om kemikalierne" er vinder af Europa-Parlamentets Journalistpris 2008 i tv-kategorien.

Dokumentarfilmen "Kampen om kemikalierne" er vinder af Europa-Parlamentets Journalistpris 2008 i tv-kategorien.

Lobbyisme og lovgivning er normalt tørt som en kiks. Danske Lars Feldballe har produceret dokumentarfilmen "Kampen om kemikalierne", som omhandler netop de to emner, og filmen er blevet alt andet end en tør affære. I dag kl. 10 modtog han Europa-Parlamentets spritnye journalistpris i tv-kategorien.

»Jeg tror, jeg vandt prisen, fordi en lovgivning er tungt stof og svær at formidle. Jeg synes, det er lykkedes for mig at gøre tunge emner til godt fjernsyn, som alle kan forstå,« siger Lars Feldballe til Journalisten.dk.

Europa-Parlamentet uddeler netop prisen til journalister, der har bidraget væsentligt til at lette forståelsen af nogle af de store europæiske emner.

Filmens rammer er, at EU skulle vedtage en ny forordning for registrering og godkendelse af kemikalier i december 2006. Lobbyister fra Greenpeace og kemikalieindustrien kæmpede om at få den danske politiker Dan Jørgensens (S) stemme. Lars Feldballe tog omkring et år om at producere filmen, som blev vist på TV 2 i april i år.

Først vandt Lars Feldballe den nationale konkurrence, og i den internationale har han dystet mod 69 andre bidrag, hvor 13 af dem var i tv-kategorien.
Førstepræmien i hver af de fire kategorier, trykte medier, radio, tv og internettet, er en pengepræmie på 5.000 euro.

0 Kommentarer