Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:25 27.06.2023 Anna Sol Jørgensen

Danske Patienter frygter for medlemsblade med ny lov

Det er ikke bare enkelte patientforeninger, men også paraplyorganisationen Danske Patienter, der frygter for medlemsbladenes fremtid – og tilgængeligheden af dem – med den nye postlov, der skal vedtages.

Frygten er, at PostNords befordringspligt bliver skåret helt ind til benet. Frygten er, at medlemsblade fra patientforeninger ikke når helt frem til medlemmernes postkasser, men til postbokse, hvorfra de skal hentes. Derudover frygtes det, at det bliver 25 procent dyrere at sende medlemsbladene ud, da den momsfrie distribution kan blive afskaffet med mordernisering af loven.

Bladene indeholder væsentlig information for mange kronisk syge, for hvem det ikke er naturligt at få deres informationer på nettet, siger Morten Freil, Danske Patienters direktør, til Ritzau.

”Det er jo typisk ældre mennesker. I et større samfundsperspektiv kan vi godt se, at der er behov for nogle moderniseringer. Men det er altså bare nogle grupper, der bliver ramt,” siger han til Ritzau.

Brancheorganisationen Danske Medier er den seneste uge kommet under beskydning fra flere medlemmer, fordi organisationen netop anbefaler at indskrænke PostNords befordringspligt og at afskaffe momsfritagelsen.

HK Privat har kritiseret den anbefaling i kraftige vendinger, Gigtforeningen varsler at melde sig ud af Danske Medier i protest over anbefalingen, og flere foreninger har udtalt til Journalisten, at det vil ramme deres økonomi hårdt, hvis de skal til at betale moms for distribution.

SENESTE NYT

Flere nyheder