Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:24 28.05.2021 Rikke Simone Jørgensen

Danske og svenske journalister minder mest om hinanden 

Danske og svenske journalister er dem i de nordiske lande, der i højest grad betragter sig selv som journalistiske vagthunde.

Det viser en undersøgelse fra Nordicom, skriver Journalisten.se.

Undersøgelsen er baseret på Worlds of Journalism Study, den hidtil største komparative undersøgelse om journalistik, som bygger på data fra 67 lande, inklusive alle de nordiske.

Forskerne bag undersøgelsen fra Nordicom har undersøgt, hvilke forskelle og ligheder der er i journalisters forståelse af deres journalistiske rolle, og hvad der har indflydelse på deres arbejde.

Ved sammenligning af de nordiske lande viser undersøgelsen, at journalister i Danmark og Sverige minder mest om hinanden, særligt i deres stærke identifikation med rollen som journalistisk vagthund.

”Danske og svenske journalister betragter i højere grad deres overvågende rolle i forhold til for eksempel politik som vigtig, men understreger samtidig vigtigheden af ​​objektivitet,” siger Jan Fredrik Hovden, professor i medievidenskab ved Universitetet i Bergen, i en kommentar til Journalisten.se.

Norske og islandske journalister minder om hinanden, idet de begge oplever en svagere politisk indflydelse på deres arbejde end de andre nordiske lande. Journalister fra Finland er mere markedsorienterede end de danske og svenske, og de oplever større politisk indflydelse end de norske og islandske.

SENESTE NYT

Flere nyheder