Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:46 09.02.2022 Anna Sol Jørgensen

Danske Medier vil vurdere konsekvenserne af Den Lille Havfrue-dom

Danske Medier er stærkt forundrede over dagens afgørelse fra Østre Landsret, der pålægger Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, at betale 300.000 kroner for at have krænket ophavsretten ved at bringe et billede og en karikaturtegning af Den Lille Havfrue.

Det oplyser foreningen, der har været indtrådt som støtte for Tom Jensen i sagen.

Ifølge Danske Medier giver afgørelsen anledning til en række principielle spørgsmål om sammenstødet mellem ophavsret og ytringsfrihed. Foreningen vil nu nærstudere dommen og vurdere dens konsekvenser for de redaktionelle medier.

Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, blev trukket i retten af arvingerne til billedkunstner Edvard Eriksen, der har skabt den turistvenlige statue på Langelinje.

Arvingerne har adskillige gange sendt regninger til danske medier for at have bragt billeder af Den Lille Havfrue, da den som kunstværk er beskyttet af ophavsret. Det betyder, at billeder af statuen kun må bruges, hvis billedet indgår i en nyhedssammenhæng. Det kan for eksempel være, når og hvis Den Lille Havfrue har været udsat for hærværk.

Det er først om syv år, at medier frit kan bringe billeder af Den Lille Havfrue. På det tidspunkt har dens skaber nemlig været død i 70 år, så der ophører ophavsretten.

SENESTE NYT

Flere nyheder