Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:34 31.01.2022 Anna Sol Jørgensen

Medier vil have lovændring om udlevering af råbånd

Sagen om TV 2’s udlevering af råbånd fra dokumentaren ’Plejehjemmene bag facaden’ får nu TV 2, DR og Danske Medier til at foreslå en ændring af retsplejeloven.

Det fremgår af et svar fra TV 2 til Folketinget.

Konkret foreslår medieorganisationerne og brancheorganisationen, at loven ændres, så medier ikke kan pålægges at udlevere ikke-udgivet materiale til rettens arkiver eller til modparter i en sag. I stedet skal de kunne pålægges blot at vise materialet.

”For at tydeliggøre problemet vil jeg pege på, at TV 2 som led i public service dækker emner som stalking og vold i parforhold, og hvor forbudsbegæring til domstolene er det relevante retsskridt for personer, som modsætter sig omtale,” står der i svaret, som er underskrevet af TV 2’s juridiske chef, Lisbeth Qvist.

”Det siger sig selv, at det vil være problematisk, hvis TV 2 for at vise sine optagelser med videre til en byretsdommer er tvunget til at udlevere eksempelvis ikke-offentliggjort research og interview med et offer til en gerningsmand på et tidspunkt, hvor materialet ikke nødvendigvis har sin endelige redaktionelle form, og hvor kilder, eksempelvis ofre, har en helt berettiget forventning om, at interviews mv. er under mediets fulde kontrol,” står der videre i svaret.

SENESTE NYT

Flere nyheder