Danske medier vil blogge med Twitter

En række journalister er gået på websitet Twitter for at blogge med seneste opdateringer i deres liv og gerninger. Også flere medier har fået øjne for mulighederne på det hastigt voksende blog-site. (Opdateret).

En række journalister er gået på websitet Twitter for at blogge med seneste opdateringer i deres liv og gerninger. Også flere medier har fået øjne for mulighederne på det hastigt voksende blog-site. (Opdateret).

Mens Facebook mest er til social hygge, og Myspace mest er for håbefulde musikere, er flere medier og journalister begyndt at se mulighederne i blogsitet Twitter, der i sin enkelthed er ét stort site til løbende at sende nye kommentarer om verden ud til alle interesserede.

Blandt andet journalisterne Samuel Rachlin og Dorte Toft samt pengemanden bag Nyhedsavisen, Morten Lund, er storbrugere af forummet Twitter, mens David Trads netop er gået i gang med at 'twitte'.

Men også mastodonter som Ekstra Bladet, B.T. og TV 2 er på vej med initiativer, der skal profilere dem på dét, der lige nu ser ud til at blive 'det næste store' på internettet.

TV 2's netsite, Tv2.dk, er lige nu i gang med at udvikle idéer til at bruge Twitter til deres journalister, fortæller TV 2's community direktør, Ricki Melchior, til Journalisten.dk.

»Vi vil forsøge at få Twitter indarbejdet på TV 2 online for at bruge det som en tovejs kommunikation med vores brugere, blandt andet til at få historier ud til dem, men også til at få feedback og indspark fra brugerne,« fortæller han.

TV 2 satsede for et par år siden på websitet Second Life, men efter at have set sitet gå hastigt i glemmebogen er TV 2 blevet lidt mere forsigtig med at springe på de nye trens på internettet, indrømmer Ricki Melchior. Men tager danskerne Twitter til sig, vil TV 2 gøre det samme:

»Jo flere vi ser, der begynder at bruge Twitter, jo mere vil vi helt sikkert satse på sitet.«

På B.T. er man ligeledes i gang med at komme i gang med at 'twitte'. Avisen har allerede flere beskæftigede med at vurdere, hvordan avisen kan bruge de sociale onlinesites, fortæller avisens onlinechef Bo Christensen.

»Vi har netop sat et projekt i gang, hvor vi kigger på, hvordan Bt.dk og Sporten.dk skal bruge forskellige sociale netværk. Vi gør nogle ting allerede – men ikke nok – og ikke rigtigt. Det vil vi gerne lave om på for at udnytte de muligheder, der er. Vi ser derfor lige nu på, hvordan vi kan bruge de sociale sites på en konstruktiv måde, for det vigtigste er at bruge det, så modtagerne bliver glade for det,« siger han og forklarer, at baggrunden bag interessen for Twitter er ligetil:

»Vi vil primært have mere trafik og folk til at se, at B.T. altid er hurtigst med nyhederne. Men jeg tror bestemt, at vi også kan bruge Twitter til at få historier og til at være i dialog med brugerne. Så vi skal tage de sociale netværk meget alvorligt, for det kan blive meget populært om få år, og så skal vi være med allerede nu,« siger Bo Christensen.

Ekstra Bladet er også med på vognen og vil bruge Twitter til at fortælle visse historier, hvor det giver mening, fortæller online-redaktør Geir Terje Ruud.

Mens flere danske journalister og medier har fået øjnene på for Twitter, er flere politikere måske ikke så overraskende allerede hoppet på den nyeste selvpromoveringsvogn. Således kan man hygge sig med at læse nyt fra De Radikales leder, Margrethe Vestager, samt hendes to tidligere partifæller Simon Emil Ammitzbøll og Anders Samuelsen.

Twitter giver bloggeren mulighed for at sende en sms fra mobiltelefonen direkte ud på sin Twitter-side, samt brugerne mulighed for at abonnere på Twitter-bloggerens seneste opdatering.

2 Kommentarer

Ricki Melchior
2. APRIL 2009
Re: Danske medier vil blogge med Twitter

Selvom titlen naturligvis er meget smigrende, er jeg nu community redaktør, og ikke direktør :-)...

vh Ricki.

Torben Olander
2. APRIL 2009
Re: Danske medier vil blogge med Twitter

Et par tanker og input:

Det er selvfølgelig spændende, når medierne bevæger sig ud på nye platforme. Spørgsmålet er så om medierne eller rettere journalisterne er klar til at indgå i den dialog, som et værktøj som Twitter indbyder til?

Der findes allerede en del gode eksempler på journalister, der er godt i gang og som har været det længe. Dem kunne man med fordel skele til: @karinhoegh, @elnif, @funzafunza, @kimelmose og @markusbernsen for at nævne nogle stykker.

Men relevant kunne det også være, at kigge på debatten omkring Margrethe @Vestagers entre på twitterscenen. Det interessante opstår jo netop i dialogen, hvilket leder mig frem til Folketwinget. Et lille projekt, der netop i dag har set dagens lys og som just giver alle mulighed for at give input til politikerne og opfordrer dem til at svare.