Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:51 08.12.2023 Anna Sol Jørgensen

Danske Medier takker minister for indsats om ophavsret

Det er en rigtig god nyhed.

Sådan lyder det fra Danske Medier, efter at kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) tidligere i dag har gjort det klart, at ophavsretsloven skal opdateres, så den er tidssvarende i forhold til den teknologiske udvikling.

Ophavsretten har nemlig været et ømt punkt, efter at flere kunstig intelligens-modeller er kommet til verden, og adskillige medieorganisationer frygter, at ophavsretten bliver brudt, når firmaerne bag de kunstige intelligenser bruger materiale fra nyhedsmedier til at træne modellerne.

Kulturministeriet har i dag præsenteret et nyt lovforslag og nyheden om, at der skal nedsættes en ekspertgruppe, der skal komme med anbefalinger til håndteringen af kunstig intelligens’ indflydelse på ophavsret.

I den forbindelse sender Danske Medier en tak til ministeren for at lytte til branchen.

”En national aftalelicens er helt nødvendig for mere fair konkurrencevilkår og en bedre forhandlingsposition over for techgiganterne. Her er det centralt, at også AI-området blev inkluderet i en kommende opdateret udgave af copyright-loven.”


”Nu har regeringen lyttet, og det er til stor glæde for branchen. En aftalelicens er en oplagt mulighed og værktøj for at sætte begrænsninger for techgiganternes dominerende adfærd og sikre rettighedshaveres vilkår,” siger Marianne Bugge Zederkof, konstitueret administrerende direktør i Danske Medier, i en pressemeddelelse.

SENESTE NYT

Flere nyheder