Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:01 01.09.2021 Anna Sol Jørgensen

Danske Medier støtter evakuering af afghanske journalister

Brancheorganisationen Danske Medier sender 75.000 kroner til den fælles indsats for at beskytte de afghanske journalister, der er tilbage i landet. Det oplyser Danske Medier i en pressemeddelelse.

Pengene skal blandt andet gå til at sikre evakuering og til at hjælpe dem på plads i et nyt land.

”Situationen for de afghanske journalister, som stadig er i landet, er ekstremt usikker. Vi har set, at Talebans garantier om pressefrihed ikke er noget værd i praksis. Tværtimod undertrykker Taleban den frie presse og går målrettet efter journalister,” siger Mads Brandstrup, administrerende direktør i Danske Medier, i pressemeddelelsen.

”Nu, hvor amerikansk militær ikke længere beskytter lufthavnen, bliver civilsamfundet nødt til at spille en endnu mere aktiv rolle i at sikre evakueringen af journalister og andre mediefolk. Det arbejde er det kun naturligt, at den danske mediebranche støtter,” tilføjer han.

Dansk Journalistforbund har tidligere – uden held – opfordret den danske regering til at sørge for, at afghanske journalister, der har arbejdet for danske medier, bliver hjulpet i sikkerhed og tilbudt asyl i Danmark.

Pengene fra Danske Medier går til World Association of News Publishers, der er en international presseorganisation, der beskytter journalister og deres rettigheder.

SENESTE NYT

Flere nyheder