Danske medier ramt af hackerangreb

Flere større danske medier er blevet hacket af netværket Anonymous. Det skriver Computerworld. Netværket har angiveligt skaffet sig adgang til en hel stribe danske nyhedssiders FTP-servere. (Rettet og opdateret kl. 11:22. Angrebet var ikke så omfattende som først oplyst)

Flere større danske medier er blevet hacket af netværket Anonymous. Det skriver Computerworld. Netværket har angiveligt skaffet sig adgang til en hel stribe danske nyhedssiders FTP-servere. (Rettet og opdateret kl. 11:22. Angrebet var ikke så omfattende som først oplyst)Ifølge Computerworld.dk er det sikkerhedsfirmaet CSIS, der har udsendt advarslen. Rent teknisk er der tale om, at hacker-angrebet er sket via en såkaldt "SQL injektion-sårbarhed" på en Ritzau-server.

Herfra er der så videre opnået adgang til følsomme oplysninger knyttet til en lang række danske medier, som Computerworld i første omgang oplyste til at tælle både DR, TV 2, Ekstra Bladet og Berlingske Media.

Dette er dog ikke tilfældet. Berlingske Media lukkede eksempelvis ned for brugen af Ritzau allerede ved årsskiftet. Og er derfor slet ikke berørt af sagen.

Computerworld fastholder dog, at hackerangrebet stadig har ramt DR og TV 2 med henvisning til sikkerhedsadvarslen fra CSIS.

"Der er tale om et angreb, der rammer næsten alle de store medier i Danmark," siger Peter Kruse fra firmaet, som har orienteret Ritzau om problemet.

Hullet er dog lukket nu. Ritzau oplyser således, at man har løst problemet, skriver Computerworld.

"Hullet er lukket igen. Alt er flyttet, og der er lagt et nyt lag sikkerhed på," siger it-direktør i Ritzau Bo Ejlersskov til Computerworld.

Selve hackerangrebet skete den 25. marts.

Mere om sagen på Computerworld.dk.

0 Kommentarer