Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:26 27.05.2021 Anna Sol Jørgensen

Danske Medier glade for regeringens ambition om flere penge til lokalmedier

”Vi er glade for, at regeringen har taget vores forslag om omfordeling af mediestøtten og puljen til lokale ugeaviser til sig.”

Sådan siger konstitueret administrerende direktør i Danske Medier Marianne Bugge Zederkof i en skriftlig kommentar til MediaWatch, efter at kulturminister Joy Mogensen (S) i dag har varslet omfordeling i mediestøtten.

Regeringen vil dermed give en større bid af mediestøtten til de lokale og regionale medier frem for de landsdækkende medier.

”Hvis vi skal sikre det lokale demokrati og undgå nyhedsørkener, er der behov for en målrettet indsats i de kommende år. Derfor må vi også opfordre regeringen til at få gang i forhandlingerne og sikre en bred medieaftale, som kan skabe ro om mediernes rammevilkår,” siger Marianne Bugge Zederkof i den skriftlige kommentar.

Udspillet vil samtidig betyde en ny samarbejdsmodel for produktion af lokale nyheder, hvor DR, de regionale TV 2-virksomheder og landets lokale og regionale nyhedsmedier arbejder sammen. Derudover vil der komme en ny pulje til distriktsblade og ugeaviser.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder