Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:05 03.12.2021 Kerstin Bruun-Hansen

Danske Medier: FIFA og Qatar skal sikre pressefrihed til VM

Danske Medier og den verdensomspændende presseorganisation World Association of News Publishers lægger nu pres på for at få FIFA og Qatar til at sikre pressefrihed til VM.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra brancheorganisationen Danske Medier. Her har anholdelsen af to norske journalister i Qatar vakt bekymring.

Derfor bragte Danske Mediers adm. direktør, Mads Brandstrup, onsdag sagen om de norske journalister op til generalforsamlingen i World Association of News Publishers.

Presseorganisationen vil nu sikre sig, at FIFA og myndighederne i Qatar er opmærksomme på deres forpligtelser i forhold til at sikre, at pressen kan arbejde frit op til og under VM.

”Når man fra FIFA’s side har valgt at tildele Qatar værtskabet, må man også være med til at tage ansvar for forholdene. Når vi nu står i en situation, hvor der har været massiv kritik af forholdene under forberedelserne til VM, er det selvsagt ikke holdbart, at journalister tilsyneladende ikke kan rapportere om forholdene uden risiko for at blive anholdt,” udtaler Mads Brandstrup.

SENESTE NYT

Flere nyheder