Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:44 13.10.2021 Anna Sol Jørgensen

Danske Medier: DR bringer politikere i urimelig situation med truede kanaler

Administrerende direktør i Danske Medier Mads Brandstrup havde meget gerne være foruden DR’s melding om, at P6 Beat og P8 Jazz må dreje nøglen om ved årsskiftet, hvis ikke Folketingets partier afsætter penge til at videreføre kanalerne.

Det skriver han i et debatindlæg i Berlingske.

”Det er hverken mig, min nabo eller Folketingets finansordførere, der er programredaktører på DR. Det er alene DR’s ledelse.”

”Derfor er DR’s efterårstradition en urimelig situation at bringe politikerne i. Og det er en uansvarlig forvaltning af det ansvar, DR som statsinstitution med en årlig driftsbevilling på 3,5 milliarder kroner er blevet betroet,” skriver Mads Brandstrup.

DR’s kulturdirektør, Henrik Bo Nielsen, har i et interview med Berlingske sagt, at kanalernes overlevelse afhænger af en politisk bevilling. I starten af september præsenterede regering sit finanslovsudspil, og her var der ikke afsat penge til at videreføre de to radiokanaler til 2022. Kanalerne har i år kørt videre på en ekstrabevilling på 15 millioner kroner, som regeringen afsatte til at udskyde lukningen af P6 Beat og P8 Jazz.

P6 Beat har i det første halve år af 2021 gennemsnitligt haft 156.000 ugentlige lyttere, mens P8 Jazz har haft gennemsnitligt 120.000 lyttere om ugen. Det fremgår af et svar fra kulturminsiter Ane Halsboe-Jørgensen til Folketingets Kulturudvalg.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder