Danske medier dækker iPad’en ukritisk

Markedsføringsforskere mener, at danske medier er lidt for glade for at omtale Apples nye iPad. Tablet-computeren er omtalt 120 gange på tre måneder, mens konkurrerende produkter kun er nævnt tre gange.

Markedsføringsforskere mener, at danske medier er lidt for glade for at omtale Apples nye iPad. Tablet-computeren er omtalt 120 gange på tre måneder, mens konkurrerende produkter kun er nævnt tre gange.

Danske medier er gået i selvsving i dækningen af Apples nyeste påfund, iPad. En Infomedia-søgning viser, at den såkaldte tablet er omtalt hele 120 gange på tre måneder, skriver Politiken.

Forsker i medieorganisationer og markedsstrategier ved Århus Universitet, Anja Bechmann mener, dækningen af iPad'en har taget overhånd, fordi medierne skrev intenst om den, allerede før den var i handlen, siger hun til Politiken.

»Jeg synes jo, at det er lidt mærkeligt at se journalister udtale sig om, hvad den kan eller ikke kan, uden at de har haft den i hånden,« siger hun.

Hun fremhæver Apples særlige markedsføringstalent som årsagen til den heftige dækning. Apples direktør Steve Jobs formåede at få hele verden til at vente i spænding fra præsentationen af produktet, til det flere måneder senere kunne købes i forretningerne.

»Det er jo en god mediehistorie, fordi man ikke kun skriver om Apple, men om hele den bevægelse, der er bag ved produkterne. Man kan tale til den her kreative klasse, som medierne godt kan lide at appellere til,« siger Anja Bechmann, der bakkes op af lektor i kommunikation og markedsføring ved CBS, Henrik Merkelsen.

Hos konkurrenten Hewlett-Packard, der snart selv lancerer en konkurrent til iPad'en, er der også beundring over for Apples lanceringsstrategi. HP's kommunikationschef Henrik Kirkeskov mener dog, at Apple til tider får lidt hjælp af journalister.

»Vi oplever med mange journalister, at når først de er blevet Apple-fans, så forbliver de jo Apple-fans,« siger han til Politiken.

Amerikanske Wired Magazine har i øvrigt netop sammenlignet Apples iPad med HPs Slate. Læs her:

0 Kommentarer