Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:44 22.03.2023 Morten Bjerregaard

Danske Medier bifalder kulturministerens udmelding

Det er gode nyheder for lokaljournalistikken, at den lovede pulje til ugeaviserne er på vej, mener Danske Medier.

Udmeldingen kommer, efter at kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) til Avisen Danmark har fortalt, at regeringen afsætter en pulje på 43,1 millioner kroner til ugeaviserne på finansloven.

Det er endnu ikke afklaret, hvilke ugeaviser der får del i millionerne. De enkelte aviser skal søge om pengene, og derefter vil de blive fordelt.

Ifølge Danske Medier haster det med at få håndsrækningen ud at leve, da lokale medier, herunder ugeaviserne, er særligt hårdt ramt i form af stigende priser og faldende annonceindtægter.

”Vi er meget glade for, at regeringen har lyttet til branchen og nu udviser reel handling ud fra løfterne. Der har alt for længe været behov for afklaring om den lovede håndsrækning til ugeaviserne, og det kan ikke gå hurtigt nok med nu at få midlerne ud på de lokale ugeavisredaktioner. De har ventet i flere år og har akut brug for støtten, der skal styrke oplysning og demokratisk debat uden for de store byer,” siger administrerende direktør Mads Brandstrup i en pressemeddelelse.

SENESTE NYT

Flere nyheder