Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:47 06.07.2023 Anna Sol Jørgensen

Danske Medier bakker op: Fordømmer Google og Metas adfærd

Brancheorganisationen Danske Medier har tilsluttet sig en alliance af internationale medieorganisationer, der fordømmer tech-giganterne Google og Metas adfærd i Canada.

Det skriver Danske Medier i en pressemeddelelse, efter at Google og Meta og har truet frie medier i Canada med at blokaere for nyhedsindhold på deres platforme.

Fordømmelsen kommer fra News Media Alliance, der sammen med en række medieorganisationer har sendt en kritisk erklæring til tech-selskaberne.

”De store techvirksomheder gør præcis, hvad de vil, og deres uregulerede adfærd har skadelige konsekvenser for vores demokrati, samfund og os som mennesker. En fri presse og adgang til troværdig oplysning er en af grundstenene i et demokrati,” siger Mads Brandstrup, administrerende direktør, i Danske Medier,  i pressemeddelelsen.

”Når Google og Meta kæmper imod, at journalister bliver betalt for det nyhedsindhold, de laver, og når de samtidig truer med at fjerne nyheder fra deres platforme, må vi tegne en stor og tydelig streg i sandet,” tilføjer han.

Google og Metas trussel kommer, efter det canadiske parlament har godkendt en lov, der påkræver internetselskaber at betale medier for tilladelse til at lægge platform til deres nyheder.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder