Danske journalister nægtes adgang i Gaza

Overalt i verden protesterer journalistorganisationer nu imod de israelske myndigheder, som har valgt at holde al international presse ude af Gaza-striben.

Overalt i verden protesterer journalistorganisationer nu imod de israelske myndigheder, som har valgt at holde al international presse ude af Gaza-striben.

Israels Højesteret har ellers tidligere besluttet, at 8-10 journalister skal lukkes ind i Gaza, hver gang en nødhjælpskonvoj kører over grænsen. Men det sker ikke længere. Og derfor protesterer journalistforbund nu kraftigt i både Danmark og resten af verden.

Foreign Press Association i Tel Aviv, som har bedt den israelske højesteret om at ophæve indrejseforbuddet, udtaler blandt andet, at udelukkelsen af journalister er "et alvorligt angreb på pressefriheden og andre fundamentale rettigheder« med tilføjelsen, at det giver »en ubehagelig følelse af, at staten Israel har noget at skjule".

Også herhjemme protesterer Dansk Journalistforbund:
»Det er en skandale, at medierne bliver hindret adgang til Gaza-striben, hvor hele verdens øjne er rettet i disse dage. Det er helt afgørende for det internationale samfund at kunne følge med i, hvad der foregår via medierne,« siger Mogens Blicher Bjerregård, formand for DJ.

Ligeledes har den Internationale Journalistorganisation, IFJ, i dag taget stærkt afstand fra udviklingen og den israelske myndigheders censur. IFJ kalder således forbuddet mod journalister for en farlig overtrædelse af pressefriheden, som blot øger risikoen for overtrædelse af menneskerettighederne.

Læs også: Media Ban in Gaza a Recipe for Censorship, Ignorance and Fear, Says IFJ

 

0 Kommentarer