Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:28 19.01.2024 Anna Sol Jørgensen

Dansk tøjmærke politianmeldt: Påstod, at tøj primært bestod af plastik fra havene

Det danske tøjmærke Copenhagen Cartel, der blandt andet har været med i DR-programmet ’Løvens Hule’ er blevet politianmeldt for sin markedsføring.

Det er Forbrugerombudsmanden, det står bag politianmeldelsen, da ombudsmanden mener, at virksomheden giver forbrugerne indtryk af, at deres tøj er lavet af genanvendte fiskenet og platik fra havet i større omfang, end virksomheden kan dokumentere.

Copenhagen Cartel har blandt andet beskrevet, at tøjet er ”lavet af 78 procent plast, der er hevet op fra verdenshavene!”. Andre udsagn er ”made from ocean waste” og ”made from recycled ocean plastic”.

De slogans er blandt andet blevet brugt i en annonce på Politikens hjemmeside, på sociale medier, i butikker og som tryk på virksomhedens tøj. Men Copenhagen Cartel har ikke kunnet dokumentere, at virksomhedens tøj består af så store andele plastik fra havene. Nogle af udsagnene er blevet fjernet efter henvendelse fra Forbrugerombudsmanden.

”Hvis virksomheder markedsfører sig med udsagn om, hvad deres produkter er lavet af, og hvordan det bidrager til den grønne omstilling, skal oplysningerne være korrekte og afbalancerede, så de ikke giver forbrugerne et indtryk af, at tiltagene er bedre for miljøet, end de reelt er. Det er vigtigt, både i forhold til konkurrerende virksomheder og den grønne omstilling, da forbrugerne i modsat fald risikerer at miste tilliden til markedsføring af disse udsagn,” siger forbrugerombudsmand Torben Jensen.

SENESTE NYT

Flere nyheder