Dansk producent taber retssag om Luksusfælden

Stockholms byret har afgjort, at svenske Friday TV ikke stjal ideen til tv-programmet Luksusfælden fra det danske produktionsselskab Bump, der anker sagen.

En strid om rettighederne til to tv-programmer, der går tilbage til 2003, har fået en midlertidig afgørelse. Det danske produktionsselskab Bump Productions har tabt retssagen mod svenske Friday TV, der er en del af Metronome i Sverige. Det skriver Dagens Media.

Som Journalisten tidligere har beskrevet, mener manden bag Bump Productions, Derek Banner, at Friday TV har stjålet ideerne til de to tv-programmer, der på dansk er kendt som ”Luksusfælden” og ”Det Perfekte Minut”, efter han pitchede koncepterne til Friday TV.

Byretten i Stockholms afgørelse faldt dog ud til svenskernes side. Ifølge Dagens Media mente byretten, at Bump Produktions blot har givet Friday ​​TV en "simpel grundidé", som "ikke kan anses for beskyttelsesværdig."

Derek Banner fortæller til Dagens Media, at han nu vil anke sagen:

»Det er et mysterium for mig, at byretten valgte ikke at tage stilling til flere af de fældende beviser, som vi fremførte. Det er meget overraskende,« siger Derek Banner.

Han har tidligere fortalt journalisten, at han udviklede ideerne til programmerne i 2003 og pitchede dem til Friday TV i 2005. Dengang var han overbevist om, at han havde dokumentation for sin sag:

»Jeg har dokumentation for selve de første drafts med datoer og det hele. Så har jeg email-korrespondance med Metronome i Danmark og TV3 i Danmark og emails fra Friday TV bl.a., og så har jeg en kontrakt på et andet format, vi indgik, Celebrity Birthday, som Friday TV skulle udvikle. Så vi har forskellige beviser, som viser, at Bump Production har været i forhandlinger med dem omkring formaterne. Vi har de beviser,« sagde Derek Banner.

Administrerende direktør for Friday TV, Simon Romanus, er glad for at det ikke viste sig at være tilfældet:

»Vi er meget glade og tilfredse, fordi vi vandt på alle punkter. Vi har troet på det og kendt vores uskyld hele tiden, og det er en bekræftelse og bevis på, at vi havde ret. Det er rart,« siger han til Dagens Media.

0 Kommentarer