Dansk Metal underviser i journalistik

     

 

 

 

 

 

KURSER. Fagforbundet Dansk Metal tilbyder tv-teknikere organiseret i Dansk Metal at komme på kursus i journalistik – primært rettet mod tv. Disciplinerne er research, den gode historie og interviewteknik.

»Faggrænserne er flydende i tv-verdenen. På mange tv-stationer tager journalister ud med kamera og klarer hele indslaget selv. Hvorfor skal de være alene om det? Tv-teknikerne kan lige så godt lave et interview, når de alligevel laver billeder,« mener faglig sekretær i Dansk Metal, Erik Mosegaard.

Tv-værten Trine Gregorius, administrerende direktør i PrimeTime Kommunikation Peter Sterup og en stribe foredragsholdere underviser på kurset.

Desuden medvirker kursisterne i et rollespil, hvor de afprøver deres nye journalistiske færdigheder som fotograferende journalister på en tv-station i den opdigtede provinskommune Sundkøbing, hvor statister spiller borgmester, virksomhedsledere og andre indbyggere. Kursisterne skal blandt andet grave historier om kommunesammenlægning, borgerklager, kultur og afskedigelser frem.
Kurset afholdes fra mandag den 14. til onsdag den 16. juni på Metalskolen i Jørlunde på Nordsjælland.

»Metals uddannelsesudvalg har vurderet, at der blandt vores medlemmer er et behov for et journalistisk kursus. Vi tror så meget på idéen, at vi allerede har booket skolen til endnu et hold i efteråret. Tv-stationerne virker til at være med på idéen, men vil ikke undvære alle teknikere på én gang. Derfor afholder vi kurset igen senere på året,« siger Erik Mosegaard.

 

*
Læs mere om Dansk Metals journalistiske kurser på www.danskmetal.dk/sw15737.asp

0 Kommentarer