Dansk landbrugsblad laver polsk avis

 En avis med landbrugsstof skal sendes ud til 40-50.000 landbrug i Polen fra januar 2004.

 

En avis med landbrugsstof skal sendes ud til 40-50.000 landbrug i Polen fra januar 2004.

»Den bliver gratis for modtagerne, og det er et helt nyt koncept, som aldrig er set i noget land i Østeuropa. Der findes godt nok fire landbrugsmagasiner på polsk i dag, men de koster mellem 14 og 31 kroner per blad, og det har den polske landmand ikke råd til,« fortæller Per Jørgensen. Han er direktør for Landbrug Fyn, der udgiver Effektivt Landbrug, Landbrug Fyn og Landbrug Syd.

»Vi har ansat to medarbejdere i Polen, den ene på halvtid. Deres opgave er at researche markedet, og den første del af planen – websitet http://www.wrp.pl/ er oppe at køre,« fortæller han.

Avisen bliver på 32 til 40 farvesider i US Today format og skal laves af ti polakker – heraf fem journalister. Direktøren er ikke meget for at sætte tal på økonomien.

»Vi arbejder med et baglæns budget i øjeblikket, hvor vi er ved at regne ud, hvad det kommer til at koste. Trykningen er billigere i Polen end i Danmark og lønningerne også. En god journalist får cirka 8.000 kroner om måneden, mens portoudgifterne faktisk er 30 procent højere,« for-klarer han. Udgifterne skal dækkes af annonceindtægter, i første omgang fra internationale firmaer som for eksempel Arla Foods, der har en stor produktion i Polen.

Den nye avis vil ikke få Effektivt Landbrug til at svømme over med polske historier, lover Per Jørgensen.

»Selvfølgelig er der nogle artikler, som vil kunne oversættes begge veje – som for eksempel lanceringen af en ny traktor eller mejetærsker, men det er ikke planen at genbruge ret meget af stoffet,« siger direktøren.

0 Kommentarer