Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:10 24.10.2023 Kerstin Bruun-Hansen

Dansk journalist rystet efter pressevisning af Hamas-angreb

Dansk journalist rystet efter pressevisning af Hamas-angreb

Privat

Den danske freelancejournalist Jotam Confino var blandt de 100 pressefolk i Israel, som mandag deltog i en pressevisning af videomateriale fra Hamas’ angreb på Israel 7. oktober.

Den i alt 45 minutter lange video indeholdt hidtil ikke frigivede videoer og billeder fra Hamas’ massakre, og det var hård kost at være vidne til. Det fortalte Jotam Confino tirsdag i ’P1 Morgen’.

”Det er simpelthen så sindssygt at sidde og se så lang en film med så sindssyge scener,” sagde han.

”Der er folk, der sidder og græder højlydt ved siden af mig, og der er folk, som forlader rummet, lang tid før videoen er slut. Jeg forlader det selv 10 minutter inden, fordi jeg simpelthen ikke kan holde det ud mere. Jeg sidder og ryster, men jeg skriver på min notesblok.”

Det var Israels militær, som havde inviteret verdenspressen til at se videoen, og som Jotam Confino også har forklaret til TV 2, sker det især, fordi der stadig er mange ude i verden, som ikke tror på, at Hamas har udført angrebet.

”Vi er ude på så sindssygt et overdrev, at vi er nået dertil, hvor vi skal sidde som journalister og se det her for at kunne gengive det med vores egne øjne, fordi folk ikke stoler på øjenvidner,” sagde han til ’P1 Morgen’.

SENESTE NYT

Flere nyheder