Dansk informations-lovgivning: »Ualmindeligt mangelfuld«

Den danske lovgivning yder ringe beskyttelse af borgernes adgang til information, og det møder skarp kritik fra Transparency International Danmark.

Den danske lovgivning yder ringe beskyttelse af borgernes adgang til information, og det møder skarp kritik fra Transparency International Danmark.Ny undersøgelse fra sidst i september fælder hård dom over den lovgivning, der handler om danskernes adgang til information. Det bliver blot til en 78. plads blandt de 93 lande der er taget med i undersøgelsen, som organisationerne Center for Law and Democracy og Acces Info Europe har lavet.

Formanden for interesseorganisationen Transparency International Danmark, Poul Riskjær Mogensen, henviste i går til undersøgelsen ved et debatarrangement om den kommende offentlighedslov. Han mener, at den bør få Danmark op i gear.

»Det er en international opfattelse, at den danske lovgivning er ualmindeligt mangelfuld på det her område,« sagde Poul Riskjær Mogensen.

Delt sidsteplads i Skandinavien

Han hæftede sig desuden ved forskellene mellem offentlighedslovgivningen i Danmark og de øvrige nordiske lande.

Det er ganske slående, at vi på et så lille geografisk område ser et så forskellig kultur på dette område,« sagde Poul Riskjær Mogensen.

I undersøgelsen ligger Danmark lige med Island, men bliver overgået af alle de øvrige nordiske lande. Der er kortest op til Norge på 50. pladsen, mens Finland topper i Skandinavien med en 20.plads efterfulgt af Sverige på 29. pladsen.

0 Kommentarer