Dansk fotografi kan endnu

Natten til fredag vandt freelancefotograf Jakob Carlsen Picture of the Year Internationals pris World Understanding Award. En stor pris, der ikke bliver mindre når man hører om projektets dybde.

Natten til fredag vandt freelancefotograf Jakob Carlsen Picture of the Year Internationals pris World Understanding Award. En stor pris, der ikke bliver mindre når man hører om projektets dybde. For at komme i betragtning til denne pris skal man indsende 40 billeder og dokumentation for at projektet har gjort en forskel.

Selve projektet handler om kasteløse i Asien og har sammenlagt taget Jakob Carlsen fire måneder, fordelt over flere år i fire forskellige lande, at få i hus.

Alt dette står i klar kontrast til fotochef for Politken Per Folkvers udtalelser til Journalisten http://www.journalisten.dk/folkver-fotografer-gar-efter-pengene om at danske fotografer i fremtiden vil vinde færre priser i World Press fordi de går efter pengene i PR.- og reklamebranchen i stedet for at lave reportager fra udlandet. Til dagligt fotograferer Jakob Calsen for fagblade og PR bureauer, og har en fortid som fastansat fotograf for Politiken.

Jakob Carlsen skal i juli måned til Los Angeles for at holde hovedtale og modtage prisen, som han iøvrigt vandt foran så store fotografer som Eugene Richards og James Nachtwey.  

   

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right