Dansk fotograf løb med europæisk pris

Jakob Dall har vundet den prestigefyldte europæiske EISA-pris i dag. Redaktører fra 17 førende europæiske fotomagasiner pegede på Jakob Dalls billedserie fra Etiopien som det bedste bidrag.

Jakob Dall har vundet den prestigefyldte europæiske EISA-pris i dag. Redaktører fra 17 førende europæiske fotomagasiner pegede på Jakob Dalls billedserie fra Etiopien som det bedste bidrag.

Der er ikke faldet en eneste regndråbe i det sydlige Etiopien i to år. Derfor valgte Jakob Dall at skyde sin fotoserie om global opvarmning i det område. Det gjorde han så godt, at han netop har vundet EISA-prisen (European Imaging and Sound Association).

»Prisen er enormt vigtig for mig. Billederne fra Etiopien sætter fokus på mennesker, hvis hverdag er truet af klimaforandring. Det handler om liv og død for dem. De er fattige, og deres dyr dør, fordi det ikke har regnet i to år,« siger Jakob Dall til Journalisten.dk.
Fra billedserien er der især ét billede, som har rørt Jakob Dall meget.

»Jeg mødte en ældre dame, som boede i et telt på fire kvadratmeter. Det var lavet af grene, plastic og pap, og teltet var hele hendes liv. Hun var blind og totalt overladt til de andre i lejren. Hun havde det forfærdeligt. Jeg synes, det billede er godt og stærkt,« fortæller Jakob Dall.

Det er ikke første gang, han vinder en international konkurrence. I 2006 modtog han en pris til World Press Photo, og sidste år vandt han i "Feature picture story"-kategorien i Pictures of the Year, International. Alligevel er EISA-prisen ikke blot endnu en pris i rækken.

»Prisen er noget særligt, fordi billedserien viser, hvad global opvarmning kan gøre. I Danmark handler klimadebatten altid om CO2 eller truede dyr, men der er masser af menneskeskæbner derude,« siger Jakob Dall.

Billedserien, som Jakob Dall tog for Røde Kors, vandt først den nationale konkurrence og siden den internationale. Foruden æren har Jakob Dall vundet årets professionelle kamera.
24. september får han overrakt prisen i Köln, hvor han også udstiller billedserien.

Se billedserien her.

0 Kommentarer