Dansk Folkeparti freder portostøtten

STEMPLING. »Portostøtten er ikke en del af medieaftalen, og vi vil ikke være med til at afskaffe støtten til de 18 udsatte blade per 1. august,« siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl, til Journalisten.Ordene er bemærkelsesværdigt klare og falder som kølig regn over et for tiden stærkt overophedet presselandskab.

STEMPLING. »Portostøtten er ikke en del af medieaftalen, og vi vil ikke være med til at afskaffe støtten til de 18 udsatte blade per 1. august,« siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl, til Journalisten.

Ordene er bemærkelsesværdigt klare og falder som kølig regn over et for tiden stærkt overophedet presselandskab.

Overophedningen skyldes nogle uger, hvor det udskudte salg af TV 2 fik regeringens parlamentariske flertal til at vakle. Dansk Folkeparti krævede nemlig kulturminister Brian Mikkelsen fjernet fra TV 2-salget, og da statsminister Anders Fogh Rasmussen nægtede, trak Dansk Folkeparti sig fra den medieaftale, de havde med regeringen. Siden vendte statsministeren rundt på en tallerken.

TV 2s fremtid blev lagt i hænderne på finansministeren, og så kom Dansk Folkeparti tilbage og var igen en del af medieaftalen.

Speget? Unægteligt! Og hvad har det så med portostøtten at gøre? En hel del – og ingenting, må det kryptiske svar lyde.

For i hele den TV 2'ske mudderafdeling blev 18 uge- og månedsblade pludselig ufrivilligt kasteskyts i et uigennemskueligt politisk spil. De 18 blade, heriblandt Weekendavisen, Computerworld og Berlingske Nyhedsmagasin, fik i april af transportminister Flemming Hansen stillet i udsigt, at de fra 1. august i år ville miste deres portostøtte – og pludselig var portostøtten så bundet op på salget af TV 2.

»Jeg ved faktisk ikke, hvordan journalisterne på stort set alle medier fik kædet salget af TV 2 sammen med portostøtten. For faktum er, at de to ting på ingen måde hænger sammen, og hvad angår portostøtten, er vi ikke bundet af nogen aftale med regeringen,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Han understreger over for Journalisten, at Dansk Folkeparti vil drøfte en samlet pressestøtte med regeringen, når konsekvenserne af afskaffelsen af portostøtten hen over sommeren er blevet evalueret.

– Vil det sige, at de 18 blade for så vidt angår Dansk Folkeparti godt kan regne med at modtage portostøtte også efter 1. august?

»Ja,« siger Kristian Thulesen Dahl i et tonefald, der klart og tydeligt fortæller, at så skulle den ged være frankeret.

0 Kommentarer