Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:46 01.03.2023 Anna Sol Jørgensen

Dansk Erhverv og HK Handel indgår forlig

Der er indgået forlig om en toårig overenskomst mellem Dansk Erhverv og HK Handel.

Det oplyser de to parter til TV 2.

Aftalen omfatter over 150.000 ansatte i handelssektoren, og aftalen kopierer ifølge TV 2 dele af den aftale, som man allerede er nået frem til på industriens område. Således sættes mindstelønnen op med 4,5 kroner per år de kommende to år.

Desuden hæves den såkaldte fritvalgskonto med to procent i perioden. Fritvalgskontoen er den, hvor lønmodtagerne selv bestemmer, om de vil bruge penge til løn, ferie eller pension.

Også Dansk Journalistforbund er i fuld gang med overenskomstforhandlinger. Overenskomsten med TV 2 Danmark skulle i princippet være færdigforhandlet i går, hvor den nuværende overenskomst udløb. Den kan dog gå ud over deadline og forhandles videre i marts.

De måske afgørende forhandlinger for flere tusinde medlemmer af forbundet, der er dækket af overenskomster med Dansk Erhverv og Danske Mediers Arbejdsgiverforening/Dansk Erhverv, er aftalt til torsdag 2. marts. Også den skulle være færdigforhandlet i går, men parterne besluttede at ”sætte uret i stå” for at se, hvordan nogle af de store overenskomster på det private arbejdsmarked falder ud.

SENESTE NYT

Flere nyheder