Danmarks Radio: DR2 for alle

DR 2 skal ud til folket, hvis det står til kulturminister Ebbe Lundgaard(R). Rent praktisk kan det godt lade sig gøre, da der eksisterer en tredje landsdækkende kanal, der i øjeblikket er ledig.

DR 2 skal ud til folket, hvis det står til kulturminister Ebbe Lundgaard(R). Rent praktisk kan det godt lade sig gøre, da der eksisterer en tredje landsdækkende kanal, der i øjeblikket er ledig. Kanalen blev i medieforliget fra maj 1996 afsat til forsøg med digital tv-transmission.

Kulturministerens forslag møder modstand hos de konservative og Fremskridtspartiet, der mener, at det vil være et brud på medieforliget, hvis DR 2 får lov til at sende på den ledige kanal. De to partier frygter også, at kanalen vil blive i Danmarks Radios regi, som det er sket med den ledige radio-kanal. Og at DR 2 ikke vil kunne gøres landsdækkende uden, at det koster licenskroner.

At licensen skulle stige, afviser underdirektør i DR, Anders Kronborg i Aktuelt. Efter hans vurdering kan DR selv finansiere de 20 millioner kroner, det koster at gøre DR 2 landsdækkende.

Underdirektør i Telestyrelsen, Finn Petersen, siger til Aktuelt, at det stadig vil være muligt at gennemføre forsøg med digital tv-transmission, selvom DR 2 sender på den ledige kanal. DR 2s udsendelser vil kunne sendes analogt om aftenen, og forsøg med digitalt tv kunne således ske om dagen.

0 Kommentarer