Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:17 31.05.2022 Anna Sol Jørgensen

Danmark står i spidsen for ny nordisk tech-tænketank

Nordisk Ministerråd for Kultur har nedsat en nordisk tænketank, der skal holde fokus på techgiganternes indflydelse på demokratiet.

Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Tænketanken skal blandt andet se nærmere på, hvilken indflydelse de nordiske samfund ønsker, techgiganterne skal have på den offentlige debat i Norden, og hvordan techgiganter kan være med til at understøtte en oplyst demokratisk samtale.

Det er Danmark, der ved Kulturministeriet skal lede, tilrettelægge og koordinere tænketankens arbejde. Tobias Bornakke, partner i virksomheden Analyse og tal, bliver formand for tænketanken.

”I Norden er vi meget digitaliserede, samtidig med at vi alle deler en sund kritisk tilgang til teknologiens påvirkning af vores samfund. Derfor er en nordisk tech-tænketank et oplagt greb til at få mere viden om, hvordan og i hvor høj grad eksempelvis algoritmer påvirker os og demokratiet, og hvad vi kan gøre politisk for at få mere demokratisk indflydelse på udviklingen,” siger kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i pressemeddelelsen.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder