Dan Rachlin: Reimer Bo lovede ikke Rigmor Zobel særaftale

I sidste uge kunne Journalisten.dk afsløre, at Ekstra Bladet lokkede Rigmor Zobel med omfattende redigeringsret. Nu kan Journalisten.dk bringe SMS-korrespondancen mellem Zobel, hendes mand og journalist Reimer Bo Christensen fra 21 Søndag.

I sidste uge kunne Journalisten.dk afsløre, at Ekstra Bladet lokkede Rigmor Zobel med omfattende redigeringsret. Nu kan Journalisten.dk bringe SMS-korrespondancen mellem Zobel, hendes mand og journalist Reimer Bo Christensen fra 21 Søndag.

Umiddelbart efter at 21 Søndag interviewede Rigmor Zobel oven på hendes bøde for at modtage seks gram kokain, kritiserede både Ekstra Bladet og B.T. interviewet og påstod, at det var baseret på en aftale om, at Rigmor Zobel ikke måtte stilles kritiske spørgsmål af intervieweren Reimer Bo.

" … man har tilsidesat alle journalistiske kriterier for det kritiske interview," lød det fra Poul Madsen, Ekstra Bladet. Også B.T.s Peter Brüchmann var dybt skeptisk over for aftalen:

"Jeg har aldrig i mig liv set noget så ukritisk."

Journalisten.dk kan nu præsentere rammerne for den aftale, der blev indgået mellem parterne før interviewet. Intet tyder på, at Reimer Bo i aftalen har lokket med andet end god tid og mange seere – i det mindste ikke på skrift. 

Forløbet starter med, at Reimer Bo cirka to uger før interviewet den 10. februar sender en SMS til Dan Rachlin, der har kendt Rigmor Zobel siden teenageårene. Reimer Bo oplyser til Journalisten, at han ikke har SMS'en længere.

Dan Rachlin husker udmærket henvendelsen. Han forklarer, at han fungerede som en slags "stråmand" og venskabelig medierådgiver for Rigmor Zobel i perioden. I alt sendte han mellem 15 og 20 henvendelser videre fra medierne til Rigmor Zobel og hendes mand Jesper Ravn.

"Reimer Bos kommunikation med mig indeholdt ikke løfter af nogen som helst art. Det var alene en forespørgsel om interview til 21 Søndag," siger Dan Rachlin, der forklarer, at hans råd til Rigmor Zobel var, at hun skulle gå bredt ud med historien.

"Men jeg havde nok selv anbefalet Jens Olaf Jersild," siger Dan Rachlin.

Dan Rachlin videregiver henvendelsen fra Reimer Bo til Jesper Ravn, gift med Rigmor Zobel. Derpå begynder en SMS-korrespondance mellem Jesper Ravn og Reimer Bo. Denne korrespondance har Rigmor Zobel videregivet til Journalisten.dk.

Jesper Ravn svarer Reimer Bo således:

"Hej Reimer, har fået dit nummer af Dan Rachlin. Så længe navneforbud er gældende, udtaler vi os ikke, men vi vil meget gerne forbeholde os ret til at vende tilbage til dig, så snart der er klarhed over førnævnte navneforbud og eventuelle anker. Vh Jesper Ravn."

Denne SMS svarer Reimer Bo således på:

"Tak for SMS, Jesper. Tilbuddet står ved magt til enhver tid. Vi sender hver søndag. Har 1 mio. seere og god tid til et seriøst interview. Jeg respekterer naturligvis til enhver tid jeres beslutning. Venlige hilsner til jer begge, Reimer."

Næste SMS i rækken er også fra Reimer Bo.

"Kære Jesper. Hvordan ser situationen ud mht. på søndag? Vh Reimer."

Og derpå skriver Reimer Bo igen:

"Kære Jesper. Skal vi lige vende situationen i morgen, når vi kender den endelige status? Mit tilbud er stadig uformindsket, ligeså interessen. Venlig hilsen Reimer."

Nu svarer Jesper Ravn:

"Hej Reimer, lad os tale sammen i morgen eftermiddag. Vh Jesper."

Og Reimer Bo replicerer:

"Ringer du, når du kan tale?" Vh Reimer.

Og Jesper Ravn slutter:

"Ja inden for 30 minutter."

Hvor Reimer Bo således ifølge Dan Rachlin og den fremlagte korrespondance ikke afgiver retten til selv at bestemme over interviewet, har Journalisten afsløret, at både B.T. og Ekstra Bladet lokkede Rigmor Zobel med lukrative interviewaftaler, som Journalisten er i besiddelse af.

2 Kommentarer

preben nyborg madsen
26. APRIL 2010
Re: Dan Rachlin: Reimer Bo lovede ikke Rigmor Zobel særaftale

Reimer Bo - tja, man kan mene om denne sprællemand, hvad man vil - har da lavet et scoop og snøret frokostaviserne her :-)

Men han er sikkert heller ikke selv stolt over interviewet, som var tandløst og røvslikkende. Men Reimer Bo kan jo så mange ting...multimand er han vel. Og tillykke med at få zblen i fælden, som TV vitterligt er!

Peter Bibamus
26. APRIL 2010
Re: Dan Rachlin: Reimer Bo lovede ikke Rigmor Zobel særaftale
Hvis der Ikke var nogen aftale hvad angår samtalen, så fremstår Reimer Bo da endnu mere tandløs end nogensinde !