Min yndlingsaversion

Dan Bjerregaard: Jeg kender ikke nogen, der dækker krim-stoffet for underholdningens skyld

B.T.’s kriminalredaktør, Dan Bjerregaard, er dagens modtager af Journalistens sommerstafet. Her svarer medie- og kommunikationsfolk hen over sommeren på, hvad der er deres yndlingsaversion i branchen

Min yndlingsaversion i medierne er …

… beskyldningen om, at tabloidmedierne går for langt i dækningen af kriminalstoffet og betragter det som underholdning i jagten på hurtige klik. Vi har debatten, hver gang en større sag rammer medierne, og det er efterhånden lige så forudsigeligt som regnvejr på Roskilde-Festival.

Det irriterer mig så meget, fordi …

… det ikke er rigtigt. Personligt er jeg formentlig farvet af min baggrund i politiet, hvor jeg har set og oplevet forfærdelige ting. Jeg ved ikke, hvilket syn man skal have på verden for at synes, det er underholdende, men jeg kender ikke nogen, der dækker krimstoffet, som gør det, fordi det er underholdende.

Vi gør det, fordi det er vigtigt, men ligesom alle andre journalister vil vi gerne have, at folk læser det, vi skriver.

Journalistens sommerstafet

Dan Bjerregaard har modtaget dagens stafet fra Zetland-journalist Theis Ehler Molin. Han har peget på Dan Bjerregaard med begrundelsen:

”Han er en dygtig journalist, der er kommet til branchen med viden og erfaring fra andre fag. Derfor er jeg nysgerrig på at høre hans tanker.”

Det, man kunne gøre for at ændre det, er …

Jeg tror, at meget af det er en forudindtaget holdning til tabloidmedierne, som jeg kan konstatere ikke deles af vores krimi-kolleger på andre medier og professionelle kilder.

Så måske handler det om manglende kendskab til dækningen. Jeg oplever, at folk bliver overrasket, når de for eksempel hører vores podcast-serier som ’På fersk gerning’, ’Copenhagen Narcos’ eller ’Bandeland’ (på EB). Så er reaktionen ofte, at det er grundigt og sobert, hvilket jo er en skøn ros, men substansen i produktet er det samme, som vi forsøger at ramme hver dag.

Hvad giver dig håb for mediebranchen?

Jeg tror ikke, jeg kan svinge mig op til et håb for den samlede mediebranche, men med fare for, at det bliver alt for fløde, så gør det mig glad og stolt at møde ind på redaktionen i Pilestræde.

I politiet er der et mantra om, at man skal være ”omstillingsparat”, og det må man sige gælder for B.T. Vi har vendt et tabloid printmedie til et 100 % digitalt medie, rykker på podcast-fronten, og der er så mange unge talenter. Når vi så også har plads til en gammel cirkushest som Sune Fischer, skal det nok gå alt sammen.

0 Kommentarer