Daily Mail verdens mest læste på nettet

Den britiske tabloid-avis Daily Mail har overhalet New York Times som den netavis i verden, der har flest læsere, ifølge ny opgørelse. Daily Mail vokser især i USA.

Den britiske tabloid-avis Daily Mail har overhalet New York Times som den netavis i verden, der har flest læsere, ifølge ny opgørelse. Daily Mail vokser især i USA.

New York Times' netavis har i årevis været verdens mest læste. Men nu er den amerikanske avis overhalet af britiske Daily Mail. Det viser en opgørelse fra ComScore, som har sammenlignet læsertal for december 2011.

Det skriver Guardians medieblogger Roy Greenslade.

Opgørelsen viser, at Daily Mail i december rundede 45,4 millioner læsere, hvilket overstiger New York Times' 44,8 millioner læsere.

Daily Mail har haft støt stigende læsertal i USA, og ledelsen tilskriver netop succesen på det amerikanske marked en del af æren for det imponerende læsertal. Den britiske tabloid har 20 medarbejdere i New York og ni i Los Angeles. 

»Vi laver bare nyheder, som folk vil læse,« lyder det fra Daily Mails onlinechef Martin Clarke i et interview med Buzzfeed.

New York Times understreger dog, at de ikke betragter Daily Mail som en direkte konkurrent.

Derudover har New York Times betvivlet ComScore-tallene, fordi de mener, der kan være taget et subsite med i Daily Mails læsertal, som burde tælle som et selvstændigt site. Roy Greenslade fra Guardian tilføjer dog, at ComScore normalt er den kilde, der bruges til at sammenligne læsertal på det amerikanske marked.

1 Kommentar

Max Kim Tobiasen
26. JANUAR 2012
Re: Daily Mail verdens mest læste på nettet

Det er interessant at det kun er gammeldags aviser på nettet der tæller med. Der er jo b.la. en helt ny generation af diverse sociale nyhedssites der brager frem. 

 Reddit havde f.eks. 829 millioner pageviews  i december (kilde: http://blog.reddit.com/2012/01/january-2012-state-of-servers.html)