Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:38 10.11.2021 Lucas Carn

Dagspressens Fond giver penge til journalistiske projekter

Dagspressens Fond, der uddeler midler til videnskabeligt arbejde med relevans for den danske dagspresse, støtter i 2021 blandt andet et projekt om nyhedsmedier og et om forskningsformidling.

Modtageren af den største bevilling er professor for kommunikation på RUC Kim Schrøder, der har modtaget 390.000 kroner til projekterne ’Danskernes brug af nyhedsmedier’ og ’Reuters Institute Digital News Report’.

Et andet projekt, der har modtaget støtte, handler om ”den professionelle relation mellem forsker og journalist”. Projektet har modtaget 100.000 kroner og laves af Kresten Roland Johansen, Roger Buch og Jakob Dybro, der alle underviser på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. I alt har fem projekter modtaget bevillinger.

Formanden for Dagspressens Fonds bestyrelse, Erik Bjerager, fortæller, at modtagerne i år spænder sig over en række forskellige emner. I en pressemeddelelse udtaler han:

”Vi ser projekter, som borer sig ned i journalistiske problemstillinger, som kan siges at være tidløse, men som helt tydeligt har en særlig aktualitet i de her år. Og så projekter, som udforsker nye udfordringer og muligheder for pressen med særligt fokus på samspillet mellem teknologi og journalistik, som kommer til at fylde meget i de kommende år.”

SENESTE NYT

Flere nyheder