Dagens solstrålehistorie: Nu må TV 2-ansatte alligevel bære shorts

Efter flere års massivt pres fra medarbejderne har TV 2 ændret beslutningen om, at de ansatte ikke må bære shorts på arbejde. Det vækker glæde – særligt på en dag som i dag

På en dag som i dag, hvor solen skinner, og temperaturen sniger sig op over de 20 grader, kan man for første gang virkelig se resultatet af en beslutning, som TV 2’s ledelse traf i foråret.

Her besluttede ledelsen nemlig efter mange års diskussioner og massivt pres fra medarbejderne, at ansatte alligevel godt må bære shorts på arbejde.

”Det blev besluttet på højeste plan sidste år. Så nu er det første sommer med free dressing, og det er folk meget glade for,” fortæller tillidsmand Lennart Sten og tilføjer, at det kan ses i newsroom i dag.

”Der er et gammel Michael Dyrby-citat om, at TV 2 er en arbejdsplads, ikke en feriekoloni. Men sådan kan det godt lidt se ud i dag,” siger Lennart Sten.

Et hedt emne i 2018

Spørgsmålet om shorts i arbejdstiden blev et hedt emne i sommeren 2018, hvor Jyllands-Postens chefredaktør Jacob Nybroe i en mail til medarbejderne forbød dem at gå i shorts.

”Vi er på en arbejdsplads – ikke en campingplads,” forklarede han i mailen, hvor han tilføjede, at kvinder gerne må bære knælange kjoler, men ikke miniskørter eller hotpants.

Og samme regler har de hidtil haft på TV 2. Her har mænd også skullet bære slips, hvis de var på skærmen, men også det er der nu løsnet op på, fortæller Lennart Sten.

”Almindelig anstændighed gælder stadig. Man tilpasser sig og stikker en finger i jorden, og hvis man for eksempel er fotograf, så tager man et par lange bukser med, hvis man skal ud på optagelse hos nogen, der går i skjorte,” siger han.

Ikke tidssvarende

Og det bekræfter nyhedsdirektør Ulla Pors. Hun understreger, at det ikke handler specifikt om shorts, men generelt om dress coden i nyhedsafdelingen, der ikke er fulgt med tiden.

”Vi har kigget på, om vi var tidssvarende – ikke mindst fordi en masse medarbejdere mente, at det var vi ikke,” siger hun.

Samme konklusion nåede ledelsen frem til, fortæller Ulla Pors.

”Tiderne har ændret sig, og derfor har vi valgt at løsne op på reglerne og give meget mere ansvar til, at den enkelte medarbejder selv kan bedømme situationen og opgaven, så man ikke render rundt i 40 grader på en strand i jakkesæt,” siger Ulla Pors.

MeToo og ligestilling

Ifølge tillidsmand Lennart Sten kommer dress code-ændringen også nu, fordi ligestilling har været et stort emne i mediebranchen, siden Sofie Lindes MeToo-tale i sensommeren sidste år.

”Det er en lille udløber af MeToo forstået på den måde, at kvinderne jo havde mere free dressing og godt kunne tage kjole på, hvis det var varmt. Nu er der mere ligestilling,” siger han.

Den dagsorden har dog ikke spillet en rolle for Ulla Pors i forhold til beslutningen, fortæller hun.

”For mig har det handlet om, at vi er utidssvarende og skal følge med udviklingen,” siger hun.

0 Kommentarer

Læs også

Skal mænd i shorts forbydes i fjernsynet?

21. AUGUST 2018