Dagen derpå: Rekordgod panikdag

Journalisthøjskolens praktikansvarlig Pia Færing siger, at gårsdagens panikdag var karrierens bedste. 191 stillinger blev besat, og det er ny rekord, siger hun.

Journalisthøjskolens praktikansvarlig Pia Færing siger, at gårsdagens panikdag var karrierens bedste. 191 stillinger blev besat, og det er ny rekord, siger hun.

"Store Match-dag", der i folkemunde er bedst kendt som panikdagen, blev afviklet med stor succes i går. En hel årgang af journaliststuderende skulle finde en praktikplads, og det gik overraskende godt, siger praktikansvarlig på Journalisthøjskolen Pia Færing til Journalisten.dk.

»Vi fik besat 191 stillinger, og det er ny rekord, når vi ser på, hvor mange stillinger der var slået op,« siger hun.

I sidste måned frygtede Pia Færing, at der ville være et stort underskud af pladser, men billedet vendte sig til allersidst, og nu står kun 13 studerende uden en plads, men der stadig er 18 ledige praktikpladser.

Derfor er Pia Færing meget rolig for de kommende dage.

»Jeg ved, at der er nogle, der har samtaler i dag. På mandag gør jeg endelig status, og der forventer jeg at have syv-otte praktikanter tilbage,« siger hun.

Sidste år var det omkring 40, så krisen har ikke umiddelbart haft den store effekt på årets panikdag. Cirka 20 studerende kan dog komme i spil senere på året, hvis de består deres reeksamen til førsteårsprøven, der ligger i januar. Hvis det sker, så kan de stadig nå at søge praktik inden februar.

»Branchen skal ikke være bekymret. Jeg har stadig flere praktikanter til dem,« siger Pia Færing.

Blandt de 18 ledige pladser er Kanal 5's sportafdeling, Dagens Medicin, Ingeniøren, Gear og Kopenhagen Fur. Sidstnævnte meldte afbud til Panikdagen, men har stadig en stilling åben.

Praktikudvalget har ikke modtaget nogen meldinger om snyd i denne runde. Panikdagen blev for første gang indledt med signal fra en række kompressorhorn, der skulle signalere, at klokken var blevet 09.30, og at det nu var tilladt at ringe til de praktiksøgende.

0 Kommentarer