Dagbladsnævnet: Støtte til avisernes hjemmesider

Dagbladsnævnet skriver i ny rapport, at det er et problem, at avisernes netbaserede aktiviteter kun kan få begrænset støtte. Danske Specialmedier ønsker, at alle redaktionelle webmedier skal kunne søge om støtte. (Opdateret).

Dagbladsnævnet skriver i ny rapport, at det er et problem, at avisernes netbaserede aktiviteter kun kan få begrænset støtte. Danske Specialmedier ønsker, at alle redaktionelle webmedier skal kunne søge om støtte. (Opdateret).

Dagbladsnævnet har netop offentliggjort en evalueringsrapport, hvori nævnet skriver, at det kan blive vanskeligere at imødekomme ansøgninger fra bladhuse, selv om de økonomiske forhold er forværret.

Formand for Dagbladsnævnet Jens Kristiansen forklarer til Journalisten.dk, at det er et problem, at nævnet ikke kan støtte en række projekter, som dagbladene anser for at være fundamentalt afgørende i en tid, hvor avisoplagene falder, mens læserne søger mere og mere over på netaviserne. Dagbladsnævnet kan nemlig kun støtte trykte medier, og avisernes netbaserede aktiviteter kan kun få støtte i meget begrænset omfang. Bladhusene ansøger imidlertid i stigende grad om støtte til aktiviteter, der inddrager webmediet.

»Mange aviser vil gerne omstille sig til en øget satsning på internettet. Vi kan dog kun støtte trykte medier og kan kun give støtte til netsatsninger, hvis det er et sideprojekt til noget trykt. Det fører til, at man kan komme i en situation, hvor det bliver vanskeligere at give støtte til projekter, som medierne vurderer som nødvendige for at omstille sig til virkeligheden,« siger Jens Kristiansen.

Direktør i Danske Specialmedier Christian Kierkegaard siger i en udtalelse, at det kan være særdeles fornuftigt at indføre en støtteordning, der gør det muligt at udvikle redaktionelle netmedier.

"Men det vil være en afgørende forudsætning, at det bliver midler, der kan søges af alle redaktionelle netmedier på lige vilkår – uanset om det er selvstændige netmedier, eller det er netmedier, der udgives af dagblade eller andre medier," siger han.

Christian Kierkegaard påpeger, at de selvstændige redaktionelle netmedier i forvejen er udsat for en ulige konkurrence fra dagbladenes netmedier, og hvis en udvidelse af støtten fra Dagbladsnævnet til webaktiviteter kun kommer til at omfatte dagbladenes webmedier, vil det forhindre udviklingen af nye selvstændige redaktionelle onlinetjenester og gøre det vanskeligt for de eksisterende at overleve – og det vil være til store skade for mangfoldigheden i medierne.

0 Kommentarer