Dagbladsnævnet brænder inde med støttekroner

Dagbladsnævnet gav fire afslag til fire støtteansøgere. Vi sukker efter gode projekter, siger et medlem af nævnet til Journalisten.dk. Lige nu ligger man inde med 65 mio. kroner.

Dagbladsnævnet gav fire afslag til fire støtteansøgere. Vi sukker efter gode projekter, siger et medlem af nævnet til Journalisten.dk. Lige nu ligger man inde med 65 mio. kroner.

Dagbladsnævnet kan ikke komme af med deres penge. Nævnet havde i denne omgang fire ansøgere til omstillings- og etableringsstøtte, men nævnet gav fire afslag. Dagbladsnævnet har ellers ifølge en rapport fra Bibliotek og Medier lidt over 65 millioner kroner til rådighed i 2011. Og det er penge, nævnet meget gerne vil give til medier, der har det svært.

»Vi sidder og sukker på hvert møde over, at aviser med økonomiske problemer ikke kan komme på nogen støtteværdige projekter. Vi vil meget gerne sprøjte penge ind i branchen. Men vi er jo bundet af lovens bogstav,« siger Kirsten Mogensen, der er medlem af Dagbladsnævnet.

Dagbladsstøtten er før blevet kritiseret for, at den ikke kan blive givet til digitale medier. Ifølge MediaWatch var Avisen.dk blandt de fire ansøgere, også selvom de var blevet dømt ude på forhånd. Men støtten kan altså kun gå til printmedier.

»Det skal være papiraviser og de skal finde på nogle projekter, der peger i retning af at kunne styrke avisernes indtjening på sigt,« forklarer Kirsten Mogensen til Journalisten.dk.

Blandt de fire ansøgere var avisen Kommunen. Men avisens direktør Rasmus Nielsen fik også afslag på sin ansøgning om støtte.

»Vi har et omstillingsprojekt på avisen, den skal udkomme hver uge, have nyt layout og indhold.
Annoncetiden har ikke været så gunstig, så vi er bagud på budgetter. Vi har brug for yderligere markedsundersøgelser, og det søgte vi støtte til,« fortæller han til Journalisten.dk.

Avisen Kommunen har tidligere modtaget lidt over 6 millioner kroner i støtte fra Dagbladsnævnet. Dengang var det en generel omstillingsstøtte, avisen fik.

»Denne gang havde det for meget karakter af driftsstøtte. Nævnet mente ikke, det var tilstrækkeligt nyskabende til at få støtte,« siger Rasmus Nielsen.

0 Kommentarer