»Dagbladet ødelagt på grund af druk og dårlige chefer«

En voldsom drukkultur og dårlig ledelse var medvirkende til, at den norske avis Dagbladet mistede både penge, troværdighed og læsere. Det fremgår af en ny bog.

En voldsom drukkultur og dårlig ledelse var medvirkende til, at den norske avis Dagbladet mistede både penge, troværdighed og læsere. Det fremgår af en ny bog.

Ifølge den tidligere journalist på Dagbladet og forhenværende redaktør af Journalisten i Norge, Trygve Aas Olsen, var en usædvanlig uheldig cocktail af faktorer skyld i avisens tilbagegang.

I en ny bog med titlen: "Sex, drap og dårlig ledelse – Hvordan Dagbladet mistet troverdighet, penger og lesere" leverer han slibrige detaljer om avisens indre liv, skriver Kampanje.com.

Det var således en voldsom drukkultur, dårlige ledelse og en sammenblanding af avisens økonomi og Jens P. Heyerdahls private økonomi, som var årsag til Dagbladets brutale oplagsfald, skriver Aftenposten.

Ifølge Trygve Aas Olsen blev Dagbladets potentiale derfor nærmest sløset bort i både 70'erne og 80'erne på grund af store drukture.

»Jahn Otto Johansen (tidligere redaktør af Dagbladet, red.) beskrev det også i sine memoirer, og han går langt længere end jeg. Han omtaler navngivne personer i Dagbladets ledelse, som havde alkoholproblemer. Der var ingen professionel ledelse, problemer blev løst over en halvliter eller 16. Og den, som ikke var med på dette, blev holdt udenfor. Dog med et par undtagelser,« udtaler Trygve Aas Olsen til Aftenposten.

Han mener samtidig, at alkoholmisbruget var langt mere omfattende på Dagbladet end hos konkurrenterne på VG.

»Dengang lød et mundheld på avisen: VG overhalede ikke Dagbladet i 1970'erne, fordi VG var så meget bedre – men fordi Dagbladet var så meget fulde.«

Den tidligere chefredaktør, Jahn Otto Johansen, afviser alle beskyldningerne om, at drukkulturen på avisen skulle have spoleret Dagbladets chancer.

0 Kommentarer