Dagbladet Holstebro-Struer deler sig i to

Dagbladet Holstebro-Struer bliver fra tirsdag i næste uge lagt om, så Holstebro og Struer får hver deres dagblad.

Dagbladet Holstebro-Struer bliver fra tirsdag i næste uge lagt om, så Holstebro og Struer får hver deres dagblad.

Læserne vil have endnu mere lokalstof. Derfor har Dagbladet Holstebro-Struer valgt at lægge om, så avisen nu udkommer i to forskellige endnu mere lokale udgaver. Aviserne får titlerne Dagbladet Holstebro og Dagbladet Struer.

»Vi laver løbende læserundersøgelser. Læserne siger, at de gerne vil have mere lokalstof. I Struer vil man have mere lokalstof fra Struer, det gælder både ledere, nyheder og navnestof. Så nu laver vi en avis fra Struer, hvor der kommer til at være Struer-stof allerede fra forsiden,« siger ansvarshavende chefredaktør på Berlingske Lokalaviser Dorthe Carlsen.

Det samme kommer til at være tilfældet i Holstebro, som også får sin helt egen udgave fra på tirsdag den 18. januar, hvor omlægningen sker.

Forskellen vil dog være tydeligst i Struer, da Holstebro har fyldt lidt mere i den nuværende fælles avis. Hovedredaktionen har nemlig ligget i Holstebro. De to nye aviser bliver fremover trykt sammen med Folkebladet Lemvig, så de tre aviser har hver deres ultra lokale nyheder, men fælles ind- og udlandsstof længere inde i avisen.

Dorthe Carlsen vurderer, at det kommer til at koste det samme at lave tre aviser i stedet for to.

»Vi flytter en ressource fra Holstebro til Struer for at styrke Struer. Det er faktisk det eneste, der kommer til at ske. Der skal laves de samme historier i Holstebro og lidt flere i Struer. Og det er de samme, der skal lave historier fra Lemvig som i dag,« siger Dorthe Carlsen.

Berlingske Media har i forvejen gode erfaringer fra Østjylland med at satse på endnu mere lokale nyheder, fortæller Dorthe Carlsen.

»Vi har lavet to omlægninger i Midtjyske Medier på Arhus Stiftstidende og Randers Amtsavis. Vi lavede Randers Amtsavis om fra at være eftermiddagsavis til morgenavis og med flere historier fra Randers. I Århus har vi differentieret avisen, så vi laver en fra Århus Kommune og en fra omegnskommunerne,« siger Dorthe Carlsen. Omlægningerne til endnu mere nært stof har betydet, at oplagstallene har rettet sig ud og ikke længere falder med samme hastighed som tidligere.

»Det er med samme recept, at vi bliver mere lokale, og med samme respekt for læserne, at vi laver om i Holstebro og Struer,« siger Dorthe Carlsen.

0 Kommentarer