Dagbladene i Vejle og Horsens tæt på fusion

Vejle Amts Folkeblad og Horsens Folkeblad skal måske fusioneres. Det bliver afgjort i løbet af foråret.

Vejle Amts Folkeblad og Horsens Folkeblad skal måske fusioneres. Det bliver afgjort i løbet af foråret.

Vejle Amts Folkeblad og Horsens Folkeblad skal arbejde meget tættere sammen. De to blade skal nu starte forhandlinger om, hvordan det samarbejde skal foregå, og i løbet af foråret skal det afgøres, om aviserne skal fusioneres. De skriver aviserne selv i en pressemeddelelse.

»De to bladhuse har sammenfaldende problemstillinger gennem faldende oplag for dagbladene og vigende annonceindtægter i forbindelse med finanskrisen. Derfor har det været naturligt at undersøge mulighederne for et udvidet samarbejde i form af enten en fusion eller en anden form for sammenlægning af de to virksomheder,« skriver de daglige ledere og bestyrelsesformændene for de to bladhuse i en fælles pressemeddelelse.

I øjeblikket er der ikke nogen konkrete svar på, hvordan Vejle Amts Folkeblad og Horsens Folkeblad skal arbejde tættere sammen. Men i pressemeddelelsen understreger de to bladhuse, at et samarbejde og en eventuel fusion ikke vil resultere i lukningen af hverken de tre dagblade i Vejle, Horsens og Fredericia eller nogen af de 15 ugeaviser, som de to bladhuse ejer.

De to blade arbejder allerede sammen flere steder i Midtjylland. De ejer i fællesskab aviser i blandt andet Hedensted, Tørring og Silkeborg.

2 Kommentarer

Anders Jensen
7. APRIL 2011
Re: Dagbladene i Vejle og Horsens tæt på fusion
Nå, men så fyrer man jo nok bare en masse journalister og putter det samme i alle aviserne...
Monsar Hansen
7. APRIL 2011
Re: Dagbladene i Vejle og Horsens tæt på fusion

Jeg tror desværre vi vil se flere af denne type sammenlægninger. Lokalaviserne bakser ligesom (stort set) alle andre aviser, med faldende oplagstal.

Det online medie bærer en stor del af skylden. Virksomheder rykker gradvist mange offline kroner bliver gradvist over på online annoncering, der de sidste mange år, har været i klar, klar fremvækst.