Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:42 01.03.2023 Anna Sol Jørgensen

Dagblad har ingen fotografer: ”Det er journalisterne, der kan fange den rigtige stemning”

Dagblad har ingen fotografer: ”Det er journalisterne, der kan fange den rigtige stemning”

Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Der er ikke længere fotografer tilknyttet Helsingør Dagblad, der i stedet bruger fotos taget af journalister, skærmbilleder fra Google Maps og læserbilleder i avisens spalter.

Det er faldet dagbladslæser Bent Stenderup så meget for brystet, at han har skrevet et læserbrev til sin lokalavis, hvor han i bund og grund spørger, hvad meningen og dagbladets strategi dog er.

Bent Stenderup fremhæver, at Helsingør Dagblad har haft rådet over særdeles kvalitficerede fotografer til glæde for læserne.

”Disse tider er åbenbart forbi,” skriver Bent Stenderup blandt andet i læserbrevet, som slutter med et ”jeg kan dårligt tro det”.

I et svar til indlægget bekræfter chefredaktør for dagbladet Josephine Vedel, at Helsingør Dagblad ikke længere har en fotograf ansat.

Forklaringen fra chefredaktøren er, at der ikke længere er tale om et ”avishus”, men et ”mediehus, der leverer journalistisk velbearbejdet materiale”, og at man derfor hellere vil have en journalist end en fotograf ansat.

”Det er journalisterne, der kender den journalistiske vinkel og kan fange den rette stemning til billedet, så jeg er slet ikke i tvivl om, at det her på den lange bane er den rigtige løsning for et mediehus som vores,” skriver chefredaktøren i svaret.

”Så når du spørger, om det er Helsingør Dagblads strategi fremover at lade de skrivende medarbejdere, suppleret af læserfotos og andet skrab-sammen billedmateriale, være standarden for billeddelen, så er svaret ja,” slutter hun.

 

 

SENESTE NYT

Flere nyheder